Kakav raspored za Partizan!

Septembar najavljuje 5/5 u Superligi! Crno-beli do naredne reprezentativne pauze ne miču iz Beograda.

Fudbal 06.09.2017 | 16:45
Kakav raspored za Partizan!
Pakleni avgust je prošao, na redu je, makar na papiru, bezbrižni septembar.

Partizan ovog vikenda nastavlja takmičenje u Superligi utakmicom protiv lučanske Mladosti (21.00, TV Arenasport 1) i to će biti prvi u nizu od čak pet mečeva do naredne reprezentativne pauze u kojoj ekipa Miroslava Đukića neće napuštati Beogradu u borbi za bodove. U tom periodu čak četiri puta igraće na svom stadionu što bi trebalo da bude odlična polazna osnova da Parni valjak napreduje na tabeli, pošto se trenutno nalazi na šestom, mestu sa 13 bodova i jednim susretom manje.

Imajući u vidu da su tokom avgusta pregrmeli tri opasna gostovanja i da su sa njih doneli sedam bodova (Spartak 1:0, Vojvodina 1:0, Crvena zvezda 0:0), a da su u međuvremenu bili opterećeni revanšom sa Olimpijakosom i dvomečom sa Videotonom, crno-beli su vrlo dobro prošli u zahtevnom mesecu. Doduše, izgubili su od Voždovca (1:3), ali su izborili plasman u Ligu Evrope.

Sad im se nudi mogućnost da do kraja ovog meseca prilično obogate bodovni saldo, jer na Topčidersko brdo dolaze ekipe od kojih prvak Srbije ni u kom slučaju ne bi smeo da strahuje, uz napomenu da je 24. septembra zakazano gostovanje Radu na Banjici, što znači da se neće trošiti vreme na putovanja.

Do ovako povoljnog rasporeda došlo je usled činjenice da je Zajednica Superlige za novi termin odloženog susreta šestog kola, Partizan - Napredak, odredila 20. septembar, kad je na programu prvo kolo Kupa Srbije. To znači da će crno-beli, ali i i Crvena zvezda (kojoj je pomeren duel sa čačanskim Borcem) mečeve šesnaestine finala Kupa Srbije igrati u sredu, 11. oktobra. Imena rivala će tek saznati.

Đukićev tim će u međuvremenu otvoriti drugi front, gostovanjem u Bernu (14. septembar, 19,00) u okviru prvog kola Lige Evrope. U drugoj rundi ovog takmičenja 28. septmbra od 21.05 (bez prisustva publike zbog kazne UEFA) dočekaće kijevski Dinamo.

RASPORED PARTIZANA DO NAREDNE REPREZENTATIVNE PAUZE

Partizan - Mladost Lučani, 9. septembar
Jang Bojs - Partizan, 14. septembar
Partizan - Radnički Niš, 17. septembar
Partizan - Napredak, 20. septembar
Rad - Partizan 24. septembar
Partizan - Dinamo Kijev, 28. septembar
Partizan - Čukarički, 30. septembar

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar