СП: Рајевац помрсио рачуне Аустралији!

Аустралији ни 45 шутева није било довољно! У ствари, можда ће јој и бити довољна ако Јапан не одигра за њу у Џеди.

Фудбал 05.09.2017 | 18:00
СП: Рајевац помрсио рачуне Аустралији!
Победа, али не било каква. Аустралијанцима је била потреба и то већа гол разлика, јер Саудијска Арабија тренутно боље стоји на том плану. Противник идеалан за "пумпање" гол разлике. Али Милован Рајевац као да је у Африци покупио и неке враџбине. Јесте његов Тајланд изгубио са 1:2 - нема тренера који би могао да екипу тако скромног квалитета спасе у Мелбурну - али је Сокеросима измакао победу од три гола разлике која би приморала Саудијску Арабију да против Јапанаца појури тријумф са барем - два разлике.

Успео је у томе иако су Аустралијанци - а ово је податак за веровали или не - на противнички гол шутирали чак 45 пута! Само Том Рогић пробао је 13 пута! Цела екипа Тајланда заједно - осам удараца, један у оквир гола. Тај што је био прецизан био је баш прецизан.

На крају очекивана победа Аустралије, али тек захваљујући поготку Метјуа Лекија у 86. минуту.

Шта то значи за пласман на табели Групе Б у квалификацијама за Мундијал у Русији? Врло просто: победи ли Саудијска Арабија на мечу са Јапаном у Џеди иде директно на Светско првенство, док ће Аустралија у бараж. Аустралијанци се уздају у Јапанце. Ако Самураји извуку барем реми или славе у Џеди, Сокероси ће у Русију, а Саудијци у бараж.

ГРУПА Б:

Аустралија - Тајланд 2:1 (0:0)
/Јурић 69, Леки 86 - Анан 82/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар