SP: Rajevac pomrsio račune Australiji!

Australiji ni 45 šuteva nije bilo dovoljno! U stvari, možda će joj i biti dovoljna ako Japan ne odigra za nju u Džedi.

Fudbal 05.09.2017 | 18:00
SP: Rajevac pomrsio račune Australiji!
Pobeda, ali ne bilo kakva. Australijancima je bila potreba i to veća gol razlika, jer Saudijska Arabija trenutno bolje stoji na tom planu. Protivnik idealan za "pumpanje" gol razlike. Ali Milovan Rajevac kao da je u Africi pokupio i neke vradžbine. Jeste njegov Tajland izgubio sa 1:2 - nema trenera koji bi mogao da ekipu tako skromnog kvaliteta spase u Melburnu - ali je Sokerosima izmakao pobedu od tri gola razlike koja bi primorala Saudijsku Arabiju da protiv Japanaca pojuri trijumf sa barem - dva razlike.

Uspeo je u tome iako su Australijanci - a ovo je podatak za verovali ili ne - na protivnički gol šutirali čak 45 puta! Samo Tom Rogić probao je 13 puta! Cela ekipa Tajlanda zajedno - osam udaraca, jedan u okvir gola. Taj što je bio precizan bio je baš precizan.

Na kraju očekivana pobeda Australije, ali tek zahvaljujući pogotku Metjua Lekija u 86. minutu.

Šta to znači za plasman na tabeli Grupe B u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji? Vrlo prosto: pobedi li Saudijska Arabija na meču sa Japanom u Džedi ide direktno na Svetsko prvenstvo, dok će Australija u baraž. Australijanci se uzdaju u Japance. Ako Samuraji izvuku barem remi ili slave u Džedi, Sokerosi će u Rusiju, a Saudijci u baraž.

GRUPA B:

Australija - Tajland 2:1 (0:0)
/Jurić 69, Leki 86 - Anan 82/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar