Симеоне и Атлетико до 2020. године

Дијего Симеоне је у септембру прошле године скратио дужину трајања уговора са Атлетиком за двије године, тако да му је до сада важећи уговор истицао 2018. године.  Ел Команданте Чоло 2020! Само је Венгер изнад. . .  Разочарање за све заинтересоване клубове. . .

Фудбал 06.09.2017 | 11:00
Симеоне и Атлетико до 2020. године
Тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне потписао је нови уговор који би га на клупи шпанског клуба требао задржати до 2020. године.

"Продужење уговора Дијега Пабла Симеонеа је стварност. Наш тренер је потписао нови уговор који га за тим веже још двије сезоне, односно до 30. јуна 2020. Овим путем потврђујемо новост коју су навијачи 'јорганџија' жељно ишчекивали. Између клуба и тренера постоји потпуна синергија", наводи се у саопштењу Атлетико Мадрида.

Ово ће популарном "Чолу" бити седма сезона у низу на клупи "јорганџија".

Аргентински стручњак је 2011. године именован за тренера Атлетико Мадрида, с којим је 2013. освојио трофеј у Купу краља. Годину касније, освојио је домаћу лигу и пласирао се у два финала Лиге шампиона, у којима је поражен од Реал Мадрида.

Сви који су се надали доласку Дијега Симеонеа, добили су нови хладан туш. Сви навијачи Атлетика су добили велики разлог да одахну.

Дијего Симеоне је продужио уговор са Атлетико Мадридом до 2020. године!

Творац ренесансе мадридског клуба је решио да настави мисију у Мадриду, иако је претходних година имао бројне позиве и богатије понуде клубова попут Челсија, а посебно Интера који машта о његовом ангажману.

Попут правог команданта, Симеоне је одлучио да не остави Атлетико у тренуцима када се чини да је клуб дошао до краја једног циклуса. Међутим, Чоло је решио да засуче рукаве и да опет врати Атлетико у борбу за титулу првака Европе која му је два пута измакла у финалним окршајима са Реалом. Трофеј првака Шпаније за сада остаје као највећи резултатски успех Симеонеа на клупи Ателтика. Али много већи успех је што су Јорганџије са њим на челу успеле да се контантно одржавају у врху шпанског и европског фудбала.

Симеоне је потписао верност до лета 2020. године, а ово му је седам сезона на клупи црвено-белих по чему је тренутно стратег са најдужим стажом у шпанској Примери. Када се узму у обзир најјаче европске лиге, само је Арсен Венгер тренутно стручњак са дужим мандатом на клупи једног клуба.

Извор: мондо.ба/Анадолија/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар