Simeone i Atletiko do 2020. godine

Dijego Simeone je u septembru prošle godine skratio dužinu trajanja ugovora sa Atletikom za dvije godine, tako da mu je do sada važeći ugovor isticao 2018. godine.  El Komandante Čolo 2020! Samo je Venger iznad. . .  Razočaranje za sve zainteresovane klubove. . .

Fudbal 06.09.2017 | 11:00
Simeone i Atletiko do 2020. godine
Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone potpisao je novi ugovor koji bi ga na klupi španskog kluba trebao zadržati do 2020. godine.

"Produženje ugovora Dijega Pabla Simeonea je stvarnost. Naš trener je potpisao novi ugovor koji ga za tim veže još dvije sezone, odnosno do 30. juna 2020. Ovim putem potvrđujemo novost koju su navijači 'jorgandžija' željno iščekivali. Između kluba i trenera postoji potpuna sinergija", navodi se u saopštenju Atletiko Madrida.

Ovo će popularnom "Čolu" biti sedma sezona u nizu na klupi "jorgandžija".

Argentinski stručnjak je 2011. godine imenovan za trenera Atletiko Madrida, s kojim je 2013. osvojio trofej u Kupu kralja. Godinu kasnije, osvojio je domaću ligu i plasirao se u dva finala Lige šampiona, u kojima je poražen od Real Madrida.

Svi koji su se nadali dolasku Dijega Simeonea, dobili su novi hladan tuš. Svi navijači Atletika su dobili veliki razlog da odahnu.

Dijego Simeone je produžio ugovor sa Atletiko Madridom do 2020. godine!

Tvorac renesanse madridskog kluba je rešio da nastavi misiju u Madridu, iako je prethodnih godina imao brojne pozive i bogatije ponude klubova poput Čelsija, a posebno Intera koji mašta o njegovom angažmanu.

Poput pravog komandanta, Simeone je odlučio da ne ostavi Atletiko u trenucima kada se čini da je klub došao do kraja jednog ciklusa. Međutim, Čolo je rešio da zasuče rukave i da opet vrati Atletiko u borbu za titulu prvaka Evrope koja mu je dva puta izmakla u finalnim okršajima sa Realom. Trofej prvaka Španije za sada ostaje kao najveći rezultatski uspeh Simeonea na klupi Ateltika. Ali mnogo veći uspeh je što su Jorgandžije sa njim na čelu uspele da se kontantno održavaju u vrhu španskog i evropskog fudbala.

Simeone je potpisao vernost do leta 2020. godine, a ovo mu je sedam sezona na klupi crveno-belih po čemu je trenutno strateg sa najdužim stažom u španskoj Primeri. Kada se uzmu u obzir najjače evropske lige, samo je Arsen Venger trenutno stručnjak sa dužim mandatom na klupi jednog kluba.

Izvor: mondo.ba/Anadolija/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar