Ирски медији о Србији: Побјеђивали смо и боље...!

Шта пишу најугледнији ирски медији пред меч који потенцијално одлучује о пласману на Мундијал? У први план стављена њихова репрезентација, понешто о слабостима и манама Србије. Знају наш састав, дилема око њиховог.

Фудбал 05.09.2017 | 17:15
Ирски медији о Србији: Побјеђивали смо и боље...!
Фудбал у Ирској није тема број један, али далеко од тога да је безначајан спорт.

У овој земљи се од спортова на трави више преферира такозвани "галски фудбал" и чувена игра "хурлинг", али чак се и у традиционалним пабовима, уз тамно пиво, може чути прича о сусрету Републике Ирске и Србије у оквиру квалификација за Светско првенство у (правом) фудбалу.

Наши "орлови" ће вечерас (20.45) покушати да остваре повољан резултат који би их корак ближе примакао Русији, док је притисак и на "зеленима" уколико желе на велико такмичење.

Најугледнији медији у овој острвској земљи нису посветили пажњу овом дуелу колико су и наши, али далеко од тога да су се новинари листова "Индепендент" и "Ирисх Тимес" бринули да ли ће им "скресати" текст уколико се распишу, ипак је фудбалска репрезентација у питању.

Занимљиво је то да се и у једним и у другим новинама уз селектора Мартина О'Нила везује реч "пркосни", пошто и у овој земљи влада опште неповерење према репрезентативцима и њиховом лидеру. "Индепендент" пише да је за Републику Ирску ова утакмица "до ор дие", односно на све или ништа, док "Тајмс" у наслову поручује да је време да селектор запуши уста критичарима.

Новинар Данијел Мекданел напомиње да је било проблема са летом из Грузије и да је Мартин О'Нил био веома нервозан у разговору са медијима наком разочаравајућег ремија (1:1), али подсећа да је то нешто што Ирцима зна да донесе додатну снагу и инат.

Цитира селектора кога су већ разбеснеле сталне критике и то да је ово "ко зна који пут да су отписани", а затим се говори и о томе да Србија није баук.

"Наша репрезентација нема разлога да не мисли да може да добије утакмицу пошто су у прошлости побеђивали и боље тимове од Србије. Истина је да су они лидери групе и да нису изгубили ниједан меч, као ни Ирска, али су у неким мечевима имали среће да постигну касне голове који су им доносили бодове, а такође су показали проблеме у одбрани пошто су примили погодак у свакој од прве четири утакмице", наводи се у "Индепенденту" у коме говоре и о нашим квалитетима.

"Истина, Србија има озбиљан офанзиван таленат, да казни екипе које играју отворено, а нарочито су опасни Митровић, Тадић, Костић и Гаћиновић", каже се кратко и опет прелази на мане: "Међутим, њихова игра оставља простор другим екипама на другој страни, па је тако и Ирска постигла два гола у првом мечу пре годину дана".

"Кључ за Ирску је да себе доведе у ред. Не очекујемо радикалне тактичке промене, иако је селектор најавио нека освежења. Битно је да се игра агресивно са добрим пресингом", наводе они.

Када је у питању "Ирисх Тимес", текст који потписује новинар Емет Малоун наводи да ће Мартин О'Нил имати мотив више због медија који су били веома груби према њему и његовим фудбалерима, те да ће извести потпуно исти састав који је играо у Грузији, с тим да је још нејасно стање Веса Хулахана и Ејдена Мекгидија, а да ће се и овога пута, као и много пута до сада, ослонити на чувени "ирски дух".

Мање се прича о квалитетима Србије, за коју кажу да је лакше изашла на крај са упорним репрезентативцима Грузије и да се мање намучила у суботу против Молдавије, али истичу да је добра вест за наш тим повратак Владимира Стојковића, који није играо у првом сусрету против Ирске.

"Уместо њега је тада играо Предраг Рајковић који је одиграо скроман меч", наводе они.

Занимљиво је и скретање пажње на турског судију Чунејта Чакира који није "позитивна ствар" ни за једну од две репрезентације, пошто је Ирцима "делио" правду у мечевима у којима су добили сумњиве црвене картоне и губили (последњи пут против Белгије на ЕУРУ 3:0), док је Србији судио у мечу против Хрватске у Загребу (0:2).

Када је у питању састав, "Тајмс" наводи да ће Ирска играти са следећих једанаест играча...

Рендолф - Кристи, Дафи, Кларк, Ворд - Вилан, Артер, Брејди, Меклејн - Волтерс и Лонг.ж

"Индепендент" и формацију види нешто другачије.

Рендолф - Кристи, Кларк, Дафи, Ворд - Артер, Брејди, Волтерс, Хулахан, Меклејн - Лонг.

Чини се да оба листа "знају" којих ће 11 извести и Славољуб Муслин пошто очекују Рукавину поново на десном спољном, Миливојевића у средини терена, са већ стандардном одбраном Настасић-Максимовић-Ивановић испред Стојковића.

Чека ли нас изненађење? Сазнаћемо ускоро...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар