Како је лоша дијагноза умало Дулета коштала ноге?!

Душко Вујошевић, селектор Босне и Херцеговине и некадашњи тренер Партизана, умало је избегао ампутацију ноге због погрешне дијагнозе.

Кошарка 06.09.2017 | 09:30
Како је лоша дијагноза умало Дулета коштала ноге?!
Вујошевић је недавно примљен на Војно медицинску академију (ВМА) јер му се стање погоршало, али није дијабетес био узрок проблема са левом ногом.

Он је објаснио да је у питању физичка повреда која је збунила докторе у Словачкој.

Селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Душко Вујошевић открио је да је због лоше процене лекара у Словачкој могао да остане без ноге.

Трофејни тренер објаснио је да су средином августа лекари помислили да је повреда ноге, коју је зарадио ударцем у масерски сто, последица проблема са шећером, али да се сада осећа много боље после третмана на Војномедицинској академији у Београду.

''На полувремену утакмице са Шведском, где смо лоше играли на важној утакмици, из све снаге шутнуо сам ногом масерски сто, што имам манир. Био сам у патикама, нисам осетио бол јер су нервни завршеци отупљени, али је касније дошло до отицања, промене и настали су проблеми. Лекари у Словачкој погрешно су закључили да се ради променама због шећера, а не изазвано ударцем. Екипа са ВМА ме спасила од губитка ноге, ето до чега једна глупост може да доведе, иако ми је кошарка неопходна", рекао је Вујошевић за емисију "Пулс живота".

Вујошевић је због појаве гангрене на ножном прсту пропустио утакмицу БиХ у Јеревену против Јерменије и победу којом је његова селекција изборила место у другом кругу квалификација за Светско првенство.

Дуле је казао да је сада много свеснији свог здравственог стања.

"Ето до чега једна глупост може да доведе. Мени је кошарка неопходна, али морам да будем свестан стања у којем се налазим", додао је Вујошевић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србин

07.09.2017 13:51

Кога је бе фукара од човека шта изјави и оста жив фукара ништа више знам да нећете објавит али објавите стаје реко за србију у интервју за недељник нека партизанов ци виде ко их водио.

ОДГОВОРИТЕ