Kako je loša dijagnoza umalo Duleta koštala noge?!

Duško Vujošević, selektor Bosne i Hercegovine i nekadašnji trener Partizana, umalo je izbegao amputaciju noge zbog pogrešne dijagnoze.

Košarka 06.09.2017 | 09:30
Kako je loša dijagnoza umalo Duleta koštala noge?!
Vujošević je nedavno primljen na Vojno medicinsku akademiju (VMA) jer mu se stanje pogoršalo, ali nije dijabetes bio uzrok problema sa levom nogom.

On je objasnio da je u pitanju fizička povreda koja je zbunila doktore u Slovačkoj.

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević otkrio je da je zbog loše procene lekara u Slovačkoj mogao da ostane bez noge.

Trofejni trener objasnio je da su sredinom avgusta lekari pomislili da je povreda noge, koju je zaradio udarcem u maserski sto, posledica problema sa šećerom, ali da se sada oseća mnogo bolje posle tretmana na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

''Na poluvremenu utakmice sa Švedskom, gde smo loše igrali na važnoj utakmici, iz sve snage šutnuo sam nogom maserski sto, što imam manir. Bio sam u patikama, nisam osetio bol jer su nervni završeci otupljeni, ali je kasnije došlo do oticanja, promene i nastali su problemi. Lekari u Slovačkoj pogrešno su zaključili da se radi promenama zbog šećera, a ne izazvano udarcem. Ekipa sa VMA me spasila od gubitka noge, eto do čega jedna glupost može da dovede, iako mi je košarka neophodna", rekao je Vujošević za emisiju "Puls života".

Vujošević je zbog pojave gangrene na nožnom prstu propustio utakmicu BiH u Jerevenu protiv Jermenije i pobedu kojom je njegova selekcija izborila mesto u drugom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Dule je kazao da je sada mnogo svesniji svog zdravstvenog stanja.

"Eto do čega jedna glupost može da dovede. Meni je košarka neophodna, ali moram da budem svestan stanja u kojem se nalazim", dodao je Vujošević.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srbin

07.09.2017 13:51

Koga je be fukara od čoveka šta izjavi i osta živ fukara ništa više znam da nećete objavit ali objavite staje reko za srbiju u intervju za nedeljnik neka partizanov ci vide ko ih vodio.

ODGOVORITE