Вучићева посјета БиХ није прва

Предсједник Републике Србије Александар Вучић посјетит ће Босну и Херцеговину ове седмице, али то није његова прва посјета БиХ у мандату овог савјета министара и док је обављао дужност премијера Србије успио је унаприједити одређене односе у регији - изјавио је данас предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

Босна и Херцеговина 05.09.2017 | 15:18
Вучићева посјета БиХ није прва
Додао је да је Вучић успио у намјери да Србију усмјери ка чланству у Европској унији што је важна чињеница јер је то и даље "најмањи заједнички садржилац" интенција свих земаља западног Балкана, али и отвара могућност за добру регионалну сарадњу.

- Чини ми се да је то важан домет укупног дјеловања свих влада на простору западног Балкана односно намјера за чланство у Европској унији и у већини ових земаља намјера чланства у НАТО-у, што значи да идемо ка западним цивилизацијским интеграцијама - рекао је Звиздић.

Изразио је увјерење да се, уколико се остане на том курсу, много добрих ствари може реализовати попут заједничких регионалних пројеката прије свега у области економије, сматрајући да ће то бити и дио разговора с Вучићем.

Стога очекује већу економску сарадњу, уклањање невидљивих царинских баријера, унапређење протока роба, људи и капитала, заједнички наступи према трећим тржиштима те подршка суверенитету и територијално интегритету БиХ, али и снажну подршку европским интеграцијама.

Звиздић се осврнуо и на изјаве предсједнице Хрватске Колинде Грабар-Китаровић о радикализацији БиХ, додајући да су њене изјаве ирелевантне због бројки које у тврдњама из дана у дан мијења.

(Вијести)

Коментари / 0

Оставите коментар