Алимпијевићев циљ - уиграна и спремна Звезда!

Нови тренер црвено-белих задовољан урађеним током првог месеца припрема. Довођење плејмејкера отежано "ограниченим средствима".

Кошарка 06.09.2017 | 08:30
Алимпијевићев циљ - уиграна и спремна Звезда!
Душан Алимпијевић, који је на клупи Црвене звезде мтс наследио Дејана Радоњића, изјавио је за званични сајт клуба да су се на прве две контролне утакмице, против Вршца и нарочито против Зенита, виделе контуре новог тима и онога што ће он тражити од својих изабраника.

"То су тимска игра и снажна одбрана. Против Зенита смо примили 66 поена, играли као тим. Остале ствари ће долазити како будемо још више времена провели заједно и уиграли се".

Млади тренер нема на располагању репрезентативца Бранка Лазића, као ни лакше повређеног Огњена Добрића. Приоритет за наредни период је довођење плејмејкера, а постоји могућност да клуб потражи и још једну "четворку".

"Верујем да смо током прелазног рока урадили добар посао и да смо довели оно што смо желели, играче који на више нивоа могу да одговоре захтевима овако великог клуба. Остаје нам место плејмејкера, где није лако довести играча каквог тражимо. Морамо да радимо стрпљиво, како бисмо ангажовали право појачање у складу са ограниченим средствима. Верујем да ћемо успети у томе", поручио је Алимпијевић.

Звезда ће у среду одмерити снаге са чачанским Борцем, а након тога ући у серију врло озбиљних провера. Како се буде приближавао почетак сезоне, противници ће бити све јачи.

"Сматрам да ћемо у таквим утакмицама, против Локомотиве, Олимпијакоса, Макабија или Уникса, видети шта још треба да коригујемо и поправимо и на чему морамо да радимо у наредном периоду. Моја једина порука нашим навијачима, симпатизерима и људима којима је црвено-бела боја при срцу је да имају стрпљења и да верују у ове момке. Борбу и велики ангажман смо већ обећали приликом званичног представљања и од тога нема одступања".

Алимпијевић је додао да је за два месеца на овој функцији схватио колико је Црвена звезда велики клуб и какву је прилику добио, али да упркос томе не осећа притисак.

"Имам само велику жељу да се уиграмо, да будемо спремни, играмо добру кошарку и да будемо успешни".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар