Alimpijevićev cilj - uigrana i spremna Zvezda!

Novi trener crveno-belih zadovoljan urađenim tokom prvog meseca priprema. Dovođenje plejmejkera otežano "ograničenim sredstvima".

Košarka 06.09.2017 | 08:30
Alimpijevićev cilj - uigrana i spremna Zvezda!
Dušan Alimpijević, koji je na klupi Crvene zvezde mts nasledio Dejana Radonjića, izjavio je za zvanični sajt kluba da su se na prve dve kontrolne utakmice, protiv Vršca i naročito protiv Zenita, videle konture novog tima i onoga što će on tražiti od svojih izabranika.

"To su timska igra i snažna odbrana. Protiv Zenita smo primili 66 poena, igrali kao tim. Ostale stvari će dolaziti kako budemo još više vremena proveli zajedno i uigrali se".

Mladi trener nema na raspolaganju reprezentativca Branka Lazića, kao ni lakše povređenog Ognjena Dobrića. Prioritet za naredni period je dovođenje plejmejkera, a postoji mogućnost da klub potraži i još jednu "četvorku".

"Verujem da smo tokom prelaznog roka uradili dobar posao i da smo doveli ono što smo želeli, igrače koji na više nivoa mogu da odgovore zahtevima ovako velikog kluba. Ostaje nam mesto plejmejkera, gde nije lako dovesti igrača kakvog tražimo. Moramo da radimo strpljivo, kako bismo angažovali pravo pojačanje u skladu sa ograničenim sredstvima. Verujem da ćemo uspeti u tome", poručio je Alimpijević.

Zvezda će u sredu odmeriti snage sa čačanskim Borcem, a nakon toga ući u seriju vrlo ozbiljnih provera. Kako se bude približavao početak sezone, protivnici će biti sve jači.

"Smatram da ćemo u takvim utakmicama, protiv Lokomotive, Olimpijakosa, Makabija ili Uniksa, videti šta još treba da korigujemo i popravimo i na čemu moramo da radimo u narednom periodu. Moja jedina poruka našim navijačima, simpatizerima i ljudima kojima je crveno-bela boja pri srcu je da imaju strpljenja i da veruju u ove momke. Borbu i veliki angažman smo već obećali prilikom zvaničnog predstavljanja i od toga nema odstupanja".

Alimpijević je dodao da je za dva meseca na ovoj funkciji shvatio koliko je Crvena zvezda veliki klub i kakvu je priliku dobio, ali da uprkos tome ne oseća pritisak.

"Imam samo veliku želju da se uigramo, da budemo spremni, igramo dobru košarku i da budemo uspešni".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar