"Најбољи Хрват" открио да у тиму нешто не штима!

Кошаркашка репрезентација Хрватске има скор 3-0 пред данашњи дуел са Шпанијом. Рекло би се да је то био сценарио из снова, али. . .

Кошарка 05.09.2017 | 15:15
"Најбољи Хрват" открио да у тиму нешто не штима!
Уверени да је време да окончају 22 године дуг пост од последње освојене медаље у кошарци, такозвано "Атинско проклетство", најбољи кошаркаши Хрватске који су се одазвали позиву увек речитом Ацу Петровићу отпутовали су у Клуж пуни оптимизма.

Говорило се ту, наравно, и о снази и могућностима Србије, итд, али суштина је да је Петровићев тим уочи Еуробаскета у четири европске земље видео себе међу четири најбоље репрезентације на крају.

И, то је и даље могућ сценарио.

Оно што се, међутим, променило у односу на припремни период је атмосфера унутар тима и нису потребне изјаве кошаркаша и селектора да ту разлику и нагласе.

Али, кад их већ питају, Хрвати и кажу шта мисле…

Пре цитирања једног од лидера ове генерације, Бојана Богдановића, за којег је Тпортал изабрао конструкцију у наслову: "Најбољи Хрват је рекао...", важно је напоменути да "коцкасти" имају три победе у три утакмице у Румунији и да би требало растерећено да дочекају данашњи дерби групе са Шпанијом (16.45).

"Ми креирамо нервозу ни из чега. Победили смо у прве две утакмице, а сами себи приговарамо и мислимо да је требало одиграти много боље. То је отварање такмичења, у трећој смо показали да се дижемо из утакмице у утакмицу и ја се надам да ћемо то само наставити', рекао је Богдановић.

"Знате, најбоља ствар је та константа. У три утакмице смо победили. Контролисали смо игру, нисмо им дали да нам се приближе и мислим да је то највећа победа", додао је играч Индијане Пејсерс после напетог тријумфа над Црном Гором од 76:72.

Богдановић је убацио 23 поена.

Пре тога, Хрвати су победили Мађаре и Румуне, али не са разликом коју је очекивао селектор Петровић, па тако новинари који прате "коцкасте" закључују да се Богдановићева изјава односила управо на шефа.

"Коме су биле упућене ове ријечи није потребно објашњавати. Очито се у стожеру Хрватске, који предводи Ацо Петровић, појавила непотребна нервоза. Тко зна, можда су због неких трзавица и играча који нису у најбољој форми унутар момчади нарушени односи, а нашем НБА играчу то се нимало не свиђа…", написао је новинар "Тпортала".

Ни Богдановић није, међутим, крио да није исто победити са 11 или четири поена предности.

"Наравно да је важно! Она група с којом се укрштамо ће бити неизвесна до самог краја. Шансе ће бити 50-50, али важно је да побеђујемо, да се дижемо из утакмице у утакмицу и да се пунимо самопоуздањем", казао је Богдановић, који верује да ће његов тим бити у прилици да понови прошлогодишњи подвиг на Олимпијским играма у Рију на којима је Хрватска савладала Шпанију.

"Већ их знамо, мислим да су једни од главних фаворита за злато. Победили смо их на Олимпијским играма, тако да смо самим тиме рекли да имамо неке шансе. Биће много теже сада, односно прави испит пред ову осмину финала коју смо осигурали", закључио је Богдановић.

Група Ц

Чешка - Црна Гора (14.00)

Хрватска - Шпанија (16.45)

Румунија - Мађарска (19.30)

Табела: Шпанија 3-0, Хрватска 3-0, Црна Гора 1-2, Мађарска 1-2, Чешка 1-2, Румунија 1-2.

Парови 5. кола (четвртак): Чешка - Хрватска, Мађарска - Шпанија, Црна Гора - Румунија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар