"Najbolji Hrvat" otkrio da u timu nešto ne štima!

Košarkaška reprezentacija Hrvatske ima skor 3-0 pred današnji duel sa Španijom. Reklo bi se da je to bio scenario iz snova, ali. . .

Košarka 05.09.2017 | 15:15
"Najbolji Hrvat" otkrio da u timu nešto ne štima!
Uvereni da je vreme da okončaju 22 godine dug post od poslednje osvojene medalje u košarci, takozvano "Atinsko prokletstvo", najbolji košarkaši Hrvatske koji su se odazvali pozivu uvek rečitom Acu Petroviću otputovali su u Kluž puni optimizma.

Govorilo se tu, naravno, i o snazi i mogućnostima Srbije, itd, ali suština je da je Petrovićev tim uoči Eurobasketa u četiri evropske zemlje video sebe među četiri najbolje reprezentacije na kraju.

I, to je i dalje moguć scenario.

Ono što se, međutim, promenilo u odnosu na pripremni period je atmosfera unutar tima i nisu potrebne izjave košarkaša i selektora da tu razliku i naglase.

Ali, kad ih već pitaju, Hrvati i kažu šta misle…

Pre citiranja jednog od lidera ove generacije, Bojana Bogdanovića, za kojeg je Tportal izabrao konstrukciju u naslovu: "Najbolji Hrvat je rekao...", važno je napomenuti da "kockasti" imaju tri pobede u tri utakmice u Rumuniji i da bi trebalo rasterećeno da dočekaju današnji derbi grupe sa Španijom (16.45).

"Mi kreiramo nervozu ni iz čega. Pobedili smo u prve dve utakmice, a sami sebi prigovaramo i mislimo da je trebalo odigrati mnogo bolje. To je otvaranje takmičenja, u trećoj smo pokazali da se dižemo iz utakmice u utakmicu i ja se nadam da ćemo to samo nastaviti', rekao je Bogdanović.

"Znate, najbolja stvar je ta konstanta. U tri utakmice smo pobedili. Kontrolisali smo igru, nismo im dali da nam se približe i mislim da je to najveća pobeda", dodao je igrač Indijane Pejsers posle napetog trijumfa nad Crnom Gorom od 76:72.

Bogdanović je ubacio 23 poena.

Pre toga, Hrvati su pobedili Mađare i Rumune, ali ne sa razlikom koju je očekivao selektor Petrović, pa tako novinari koji prate "kockaste" zaključuju da se Bogdanovićeva izjava odnosila upravo na šefa.

"Kome su bile upućene ove riječi nije potrebno objašnjavati. Očito se u stožeru Hrvatske, koji predvodi Aco Petrović, pojavila nepotrebna nervoza. Tko zna, možda su zbog nekih trzavica i igrača koji nisu u najboljoj formi unutar momčadi narušeni odnosi, a našem NBA igraču to se nimalo ne sviđa…", napisao je novinar "Tportala".

Ni Bogdanović nije, međutim, krio da nije isto pobediti sa 11 ili četiri poena prednosti.

"Naravno da je važno! Ona grupa s kojom se ukrštamo će biti neizvesna do samog kraja. Šanse će biti 50-50, ali važno je da pobeđujemo, da se dižemo iz utakmice u utakmicu i da se punimo samopouzdanjem", kazao je Bogdanović, koji veruje da će njegov tim biti u prilici da ponovi prošlogodišnji podvig na Olimpijskim igrama u Riju na kojima je Hrvatska savladala Španiju.

"Već ih znamo, mislim da su jedni od glavnih favorita za zlato. Pobedili smo ih na Olimpijskim igrama, tako da smo samim time rekli da imamo neke šanse. Biće mnogo teže sada, odnosno pravi ispit pred ovu osminu finala koju smo osigurali", zaključio je Bogdanović.

Grupa C

Češka - Crna Gora (14.00)

Hrvatska - Španija (16.45)

Rumunija - Mađarska (19.30)

Tabela: Španija 3-0, Hrvatska 3-0, Crna Gora 1-2, Mađarska 1-2, Češka 1-2, Rumunija 1-2.

Parovi 5. kola (četvrtak): Češka - Hrvatska, Mađarska - Španija, Crna Gora - Rumunija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar