"Новаку је требало да се одмори од тениса!"

Некадашњи кондициони тренер најбољег српског тенисера сада је у тиму Борне Ћорића.

Тенис 05.09.2017 | 22:20
"Новаку је требало да се одмори од тениса!"
Гебхард Фил-Грич старао се о физичкој спреми Новака Ђоковића пуних осам година, све док у мају није дошло до разлаза, не само са њим, већ и са тренером Маријаном Вајдом и физиотерапеутом Миљаном Амановићем.

Након тога је Ноле наступио на пет турнира, остварио солидне, не и спектакуларне резултате (полуфинале Мадрида, финале Рима, четвртфинале Ролан Гароса, тријумф у Истборну, четвртфинале Вимблдона), да би крајем јула саопштио да ће паузирати до почетка 2018. године како би у потпуности санирао повреду лакта.

Фил-Грич био је на УС опену као кондициони тренер Хрвата Борне Ћорића и рекао извештачу "Спортског журнала" да се са Ђоковићем последњи пут чуо пре Вимблдона.

"Не знам шта се дешава и у каквом је стању његов лакат. Искрено, њему је требало неко време да се одмори од тениса. Превише је било напора, био је уморан и физички и психички", прокоментарисао је Аустријанац, изразивши наду да ће се Новак идуће године заиста вратити на терен у свом најбољем издању.

Ђоковић ће до краја сезоне изгубити 2.740 бодова, које неће бранити на УС опену, у Шангају, Паризу и Лондону, тако да ће се са садашњег петог места на АТП листи спустити можда и изван Топ 10.

"Радујем се што ћу се састајати са најбољима већ у трећем, четвртом колу турнира", рекао је он када је саопштавао одлуку о превременом завршетку сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар