Пробали смо све, али нисмо могли да га зауставимо...!

Одјеци из турског табора после пораза на Европском првенству.

Кошарка 05.09.2017 | 10:30
Пробали смо све, али нисмо могли да га зауставимо...!
Није лако када играте код куће на Европском првенству и изгубите од репрезентације која вам је стари непријатељ. То се догодило Турској после судара са Србијом, а Орлови су са бојишта изашли широм отворених крила - 80:74.

Један од главних разлога за ову победу Орлова био је Богдан Богдановић који је убацио 17 поена и тројкама излуђивао ривала. Није ни чудо што је на турском Еурохупсу изашао наслов који гласи "Пробали смо све, али нисмо могли да зауставимо Богдана".

Једноставно, био је превише добар за овакав (окрњен) састав турске репрезентације.

А поред Богдановића, било је уочљиво и да је искуство стално терало воду на нашу воденицу. У тешким моментима, Орлови су показали ко је актуелни светски и олимпијски вицешампион, иако је драстично ослабљен.

О томе је говорио и селектор Турске Уфук Сариџа.

"Некада играте добро, некада лоше, а ми смо играли концентрисано 40 минута. Били смо у игри константно, навијачи су били ´луди´, али... Нажалост, нисмо тако искусни као наш ривал. Морамо да играмо боље. Следе нам Белгија и Литванија. Од сада морамо да размишљамо о тим мечевима. Овај морамо да заборавимо. Изгубили смо га због много грешака", рекао је Сариџа.

О грешкама је говорио и Кенан Сипахи.

"Имамо времена да их исправимо. Због тога смо изгубили. Морамо да наставимо да играмо на наш начин. Борили смо се до краја против Србије. Свесни смо наших недостатака, али трудимо се јако да их исправимо", рекао је Сипахи.

Наредни меч репрезентација Турске игра против Белгије данас од 20 часова, док се Орлови боре са Великом Британијом од 16 сати.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар