Probali smo sve, ali nismo mogli da ga zaustavimo...!

Odjeci iz turskog tabora posle poraza na Evropskom prvenstvu.

Košarka 05.09.2017 | 10:30
Probali smo sve, ali nismo mogli da ga zaustavimo...!
Nije lako kada igrate kod kuće na Evropskom prvenstvu i izgubite od reprezentacije koja vam je stari neprijatelj. To se dogodilo Turskoj posle sudara sa Srbijom, a Orlovi su sa bojišta izašli širom otvorenih krila - 80:74.

Jedan od glavnih razloga za ovu pobedu Orlova bio je Bogdan Bogdanović koji je ubacio 17 poena i trojkama izluđivao rivala. Nije ni čudo što je na turskom Eurohupsu izašao naslov koji glasi "Probali smo sve, ali nismo mogli da zaustavimo Bogdana".

Jednostavno, bio je previše dobar za ovakav (okrnjen) sastav turske reprezentacije.

A pored Bogdanovića, bilo je uočljivo i da je iskustvo stalno teralo vodu na našu vodenicu. U teškim momentima, Orlovi su pokazali ko je aktuelni svetski i olimpijski vicešampion, iako je drastično oslabljen.

O tome je govorio i selektor Turske Ufuk Saridža.

"Nekada igrate dobro, nekada loše, a mi smo igrali koncentrisano 40 minuta. Bili smo u igri konstantno, navijači su bili ´ludi´, ali... Nažalost, nismo tako iskusni kao naš rival. Moramo da igramo bolje. Slede nam Belgija i Litvanija. Od sada moramo da razmišljamo o tim mečevima. Ovaj moramo da zaboravimo. Izgubili smo ga zbog mnogo grešaka", rekao je Saridža.

O greškama je govorio i Kenan Sipahi.

"Imamo vremena da ih ispravimo. Zbog toga smo izgubili. Moramo da nastavimo da igramo na naš način. Borili smo se do kraja protiv Srbije. Svesni smo naših nedostataka, ali trudimo se jako da ih ispravimo", rekao je Sipahi.

Naredni meč reprezentacija Turske igra protiv Belgije danas od 20 časova, dok se Orlovi bore sa Velikom Britanijom od 16 sati.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar