Сале: Ово је изборио ТИМ, поносан сам!

"Знали смо шта хоћемо, а шта нећемо", рекао је селектор "орлова" после велике победе над Турском.

Кошарка 05.09.2017 | 08:45
Сале: Ово је изборио ТИМ, поносан сам!
Истанбулска "Улкер спортс арена" у понедељак је утишана!

Кошаркашка репрезентација Србије ућуткала је гласну, фанатичну подршку домаћем тиму, победила га и пружила најбољу партију на овогодишњем Еуробаскету!

Богдан Богдановић је изрешетао турски тим, Стефан Јовић је командовао игром, Владимир Лучић постигао је можда и "преломне" поене са пенала, Огњен Кузмић ухватио је шест лопти у рекету ривала, Драган Милосављевић зграбио је такође изузетно важну лопту у финишу...

Цео тим је пружио допринос и селектор Александар Ђорђевић је то неколико пута истакао на конференцији за новинаре.

"Веома, веома важна победа за нас у групи после тешког пораза од Русије. Успели смо да останемо фокусирани, мирни, заједно, то су били сви аспекти тима који се бори као тим. Ово је тимска победа, дефинитивно. Сваки играч дао је мали део овој победи и сви са клупе су били чврсти... Знали смо шта хоћемо, а шта нећемо да се деси у утакмици. Веома тешки играчи на периметру, одлични техничари, шутери. Знали смо да у игри 'један на један' морамо бити најбољи. То је прва ствар", рекао је шеф струке "орлова".

Синоћ је наступило 11 српских репрезентативаца (сви осим Гудурића), а десеторица су се уписала у листу стрелаца.

"Други кључ победе била је агресивност под кошем. Успели смо да дођемо до других шанси, сакупили смо 15 офанзивних скокова. Богдановић је одличним тројкама заиста нанео штету турском тиму, али је ту био и велики скок Милосављевића, који нам је дао велику снагу и подстрек. Поносан сам на екипу"

На питање новинара о томе како се екипа адаптирала на налете турског тима, Ђорђевић је рекао да је енглеска реч "ресилиенце" најбоља за опис вечерашњег карактера "орлова".

"То је ствар о којој сам причао играчима после утакмице. Остали смо мирни, знали смо шта хоћемо. Томе је допринело вођство неких од лидера. Посебно на позицији плејмејкера. Јовић је имао велики мир, знао је где да пошаље лопту, како да игра. Нисмо добро реаговали на њихове дефанзивне замке и то нас је увело у проблем, на крају су погодили неколико великих тројки у низу, али смо ми успели да одговоримо".

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар