Sale: Ovo je izborio TIM, ponosan sam!

"Znali smo šta hoćemo, a šta nećemo", rekao je selektor "orlova" posle velike pobede nad Turskom.

Košarka 05.09.2017 | 08:45
Sale: Ovo je izborio TIM, ponosan sam!
Istanbulska "Ulker sports arena" u ponedeljak je utišana!

Košarkaška reprezentacija Srbije ućutkala je glasnu, fanatičnu podršku domaćem timu, pobedila ga i pružila najbolju partiju na ovogodišnjem Eurobasketu!

Bogdan Bogdanović je izrešetao turski tim, Stefan Jović je komandovao igrom, Vladimir Lučić postigao je možda i "prelomne" poene sa penala, Ognjen Kuzmić uhvatio je šest lopti u reketu rivala, Dragan Milosavljević zgrabio je takođe izuzetno važnu loptu u finišu...

Ceo tim je pružio doprinos i selektor Aleksandar Đorđević je to nekoliko puta istakao na konferenciji za novinare.

"Veoma, veoma važna pobeda za nas u grupi posle teškog poraza od Rusije. Uspeli smo da ostanemo fokusirani, mirni, zajedno, to su bili svi aspekti tima koji se bori kao tim. Ovo je timska pobeda, definitivno. Svaki igrač dao je mali deo ovoj pobedi i svi sa klupe su bili čvrsti... Znali smo šta hoćemo, a šta nećemo da se desi u utakmici. Veoma teški igrači na perimetru, odlični tehničari, šuteri. Znali smo da u igri 'jedan na jedan' moramo biti najbolji. To je prva stvar", rekao je šef struke "orlova".

Sinoć je nastupilo 11 srpskih reprezentativaca (svi osim Gudurića), a desetorica su se upisala u listu strelaca.

"Drugi ključ pobede bila je agresivnost pod košem. Uspeli smo da dođemo do drugih šansi, sakupili smo 15 ofanzivnih skokova. Bogdanović je odličnim trojkama zaista naneo štetu turskom timu, ali je tu bio i veliki skok Milosavljevića, koji nam je dao veliku snagu i podstrek. Ponosan sam na ekipu"

Na pitanje novinara o tome kako se ekipa adaptirala na nalete turskog tima, Đorđević je rekao da je engleska reč "resilience" najbolja za opis večerašnjeg karaktera "orlova".

"To je stvar o kojoj sam pričao igračima posle utakmice. Ostali smo mirni, znali smo šta hoćemo. Tome je doprinelo vođstvo nekih od lidera. Posebno na poziciji plejmejkera. Jović je imao veliki mir, znao je gde da pošalje loptu, kako da igra. Nismo dobro reagovali na njihove defanzivne zamke i to nas je uvelo u problem, na kraju su pogodili nekoliko velikih trojki u nizu, ali smo mi uspeli da odgovorimo".

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar