Траже санкције Сјеверној Кореји

Њемачка канцеларка Ангела Меркел и предсједник САД Доналд Трамп позвали су УН да што прије буду уведене оштрије санкције Сјеверној Кореји, изјавио је портпарол њемачке Владе Штефан Зајберт.

Свијет 04.09.2017 | 21:22
Траже санкције Сјеверној Кореји
Он је рекао да су Меркелова и Трамп у телефонском разговору осудили посљедњу нуклеарну пробу Пјонгјанга и сагласили се да тест хидрогене бомбе значи нове и неприхватљиве ескалације које изазива сјевернокорејски режим.

"Меркелова и Трамп су мишљења да међународна заједница мора да изврши додатни притисак на режим у Сјеверној кореји и да Савјет безбједности УН мора што прије да усвоји нове, оштрије санкције", изјавио је Зајберт.

Зајберт је додао да је Меркелова рекла Трампу да ће се Њемачка заузети за оштрије санкције.

"Циљ је одвратити Сјеверну Кореју од кршења међународног закона и пронаћи мирно рјешење за сукобе", закључио је Зајберт.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Банкрот

04.09.2017 19:45

Запад је банкротирао на сваки начин: Финансијски, системски, морално... И онда уводе санкције земљи која се брани од нове агресије тог запада. САД су у Корејском рату побили три милиона људи и користећи напалм стравнили (спалили) са земљом све градове у тој земљи. САД које су басиле двије атомске бомбе, поубијале милионе вијетнамаца, афганистанаца, ирачана... Њемачка која је поубијала милионе... Сада уводе санкције! Морал: Нула!

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.З.

04.09.2017 20:00

Мени је у свему овоме нај смијеснији термин који се примјењује-,,медјународна заједница,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.09.2017 04:47

Ста ти је смјесно?Тако је било и овдје.И сада је.

Name

Банкрот

05.09.2017 05:48

Тај термин је еуфемизам (ријеч која треба да сакрије право значење) а у овом случају "међународна заједница" значи: САД и њене слуге (сви који су у НАТО-у и они који нису али су их САД окупирале). Израз не само да треба да сакрије него и да звучи тако, као да је цијели свијет ("међународна заједница") за увођење санкција Сјеверној Кореји. Наравно да су Русија, Кина, Индија, Венецуела и многе друге мање земље против тога. Јер још нису под чизмом САД. Зато господар и његове слуге и звецкају оружијем око Русије и Кине, зато дестабилизују Венецуелу да би могли војно да интервенишу. Запад је банкротирао!

Name

Миланце

05.09.2017 04:49

А гдје је Трампу ватра и бијес? Тиме је пријетио.Генерали сигурно рекли но но.

ОДГОВОРИТЕ