Traže sankcije Sjevernoj Koreji

NJemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik SAD Donald Tramp pozvali su UN da što prije budu uvedene oštrije sankcije Sjevernoj Koreji, izjavio je portparol njemačke Vlade Štefan Zajbert.

Svijet 04.09.2017 | 21:22
Traže sankcije Sjevernoj Koreji
On je rekao da su Merkelova i Tramp u telefonskom razgovoru osudili posljednju nuklearnu probu Pjongjanga i saglasili se da test hidrogene bombe znači nove i neprihvatljive eskalacije koje izaziva sjevernokorejski režim.

"Merkelova i Tramp su mišljenja da međunarodna zajednica mora da izvrši dodatni pritisak na režim u Sjevernoj koreji i da Savjet bezbjednosti UN mora što prije da usvoji nove, oštrije sankcije", izjavio je Zajbert.

Zajbert je dodao da je Merkelova rekla Trampu da će se NJemačka zauzeti za oštrije sankcije.

"Cilj je odvratiti Sjevernu Koreju od kršenja međunarodnog zakona i pronaći mirno rješenje za sukobe", zaključio je Zajbert.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Банкрот

04.09.2017 19:45

Запад је банкротирао на сваки начин: Финансијски, системски, морално... И онда уводе санкције земљи која се брани од нове агресије тог запада. САД су у Корејском рату побили три милиона људи и користећи напалм стравнили (спалили) са земљом све градове у тој земљи. САД које су басиле двије атомске бомбе, поубијале милионе вијетнамаца, афганистанаца, ирачана... Њемачка која је поубијала милионе... Сада уводе санкције! Морал: Нула!

ODGOVORITE
Name

M.Z.

04.09.2017 20:00

Meni je u svemu ovome naj smijesniji termin koji se primjenjuje-,,medjunarodna zajednica,,.

ODGOVORITE
Name

re

05.09.2017 04:47

Sta ti je smjesno?Tako je bilo i ovdje.I sada je.

Name

Банкрот

05.09.2017 05:48

Тај термин је еуфемизам (ријеч која треба да сакрије право значење) а у овом случају "међународна заједница" значи: САД и њене слуге (сви који су у НАТО-у и они који нису али су их САД окупирале). Израз не само да треба да сакрије него и да звучи тако, као да је цијели свијет ("међународна заједница") за увођење санкција Сјеверној Кореји. Наравно да су Русија, Кина, Индија, Венецуела и многе друге мање земље против тога. Јер још нису под чизмом САД. Зато господар и његове слуге и звецкају оружијем око Русије и Кине, зато дестабилизују Венецуелу да би могли војно да интервенишу. Запад је банкротирао!

Name

Milance

05.09.2017 04:49

A gdje je Trampu vatra i bijes? Time je prijetio.Generali sigurno rekli no no.

ODGOVORITE