УС опен: Надал и Рубљев у 1/4-финалу!

Надал после четири године у четвртфиналу УС опена! Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у четвртфинале УС опена пошто је убедљиво победио Александра Долгополова са 3:0, по сетовима 6:2, 6:4, 6:1.  Бам, бам, бам - Надал у четвртфиналу! Први тенисер света убедљиво победио Александра Долгополова у четвртом мечу на УС Опену и стигао до 50. тријумфа на гренд слему у Њујорку. Наредни ривал талентовани Рус Андреј Рубљев.  Фантастични Рубљев победио и Гофана, следи сусрет са Но. 1! Андреј Рубљев пласирао се у четвртфинале УС опена, пошто је после три сета (7:5, 7:6, 6:3) савладао Давида Гофана.

Тенис 04.09.2017 | 21:30
УС опен: Надал и Рубљев у 1/4-финалу!
’Бик са Маљорке’ после четири године поново ће играти у четвртфиналу Отвореног првенства Америке.

Иако је Украјинац изјавама "претио“ да ће победити Надала, то се није догодило и Долгополов је био лак "залогај“ за Шпанца.

Долгополов је узео први гем, али је Надал лако показао доминацију и освојио први сет. У другом сету виђена је изједначена игра, да би се ’Бик са Маљорке’ пробудио и освојио два наредна гема.

Надал је у трећем сету допустио противнику да освоји само један гем за победу и пласман у четвртфинале после четири године.

Рафаел Надал изборио је пласман у четвртфинале УС Опена после 103 минута игре.

Шпанац је убедљиво савладао Александра Долгополова из Украјине у три сета - 6:2, 6:4, 6:1.

За Надала је то била посебна победа - 50. на УС Опену у каријери.

Први тенисер света је био доминантан на терену о чему сведочи и податак да је 13 пута дошао до прилике за брејк, а искористио шест, док је ривал само два пута имао шансу да му одузме сервис. Било је то у истом гему, шестом у првом сету, али Долгополов није био успешан.

Надал је натерао противника да направи 39 неизнуђених грешака, док је он имао 11.

Против Догополова Надал је уписао осму победу у каријери и изборио пласман у четвртфинале УС Опена први пут после 2013. године, када је и освојио последњу од две титуле у Њујорку.

Сада га само победа дели од потенцијално првог меча у каријери против Роџера Федерера на УС Опену. Наравно за то је потребно и да Швајцарац успешно обави посао у два наредна меча.

Надал ће се у седмом четвртфиналу у каријери на УС Опену састати са руским тенисером Андрејом Рубљевим, који је изненадио Француза Давида Гофана  - 7:5, 7:6, 6:3.

Рус (19) је најмлађи четвртфиналиста УС Опена још од 2001. године. Тада је Американац Енди Родик стигао међу осам најбољих и то само неколико дана после свог 19. рођендана. Рубљев, који је стигао до најбољег резултата у каријери, 20. октобра напуниће 20 година.

Рубљев каже да ће уживати у мечу против свог идола.

"Играћу против великог шампиона и стварно ћу се потрудити да уживам у том мечу. То је четвртфинале гренд слема и ја стварно немам шта да изгубим у том мечу", рекао је млади Рубљев.

Шпанац ће се за пласман у полуфинале борити против Андреја Рубљева који је у три сета победио Давида Гофана.

Бајка младог Руса и даље траје, а за тријумф против 14. играча света било му је потребно два сата и осам минута.

Рубљев ће у наредном колу играти са најбољим играчем света, Рафаелом Надалом. Шпанац је почистио са терена Александра Доглополова.

Када је реч о мечу Руса и Белгијанца, 20-годишњи тенисер је заслужено дошао до победе у овом дуелу.

Први сет прошао је у уједначеној игри, а Рубљев одлучујући брејк прави у 12. гему, 7:5. Други сет био је тотална супротност, ређали су се брејкови, међутим на крају се дошло до тај-брејка.

Тамо је Рубљев био бољи и са 7:5 освојио други сет. Ово је доста омело Белгијанца, који није успео да се опорави у наставку меча. Рубљев прави два брејка у трећем сету и добија га са 6:3.

Сада га очекује прави испит и дуел са Рафаелом Надалом.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар