И то се догодило - СП 2018. без шампиона Африке!

Камерун неће играти на Мундијалу у Русији селедеће године!

Фудбал 04.09.2017 | 21:15
И то се догодило - СП 2018. без шампиона Африке!
Делује нереално, али на предстојећем Светском првенству у Русији неће бити актуелног шампиона Африке селекције Камеруна! Екипа белгијског тренера Хуга Броса елиминисана је у својој квалификационој групи после вечерашњег ремија са Нигеријом на свом терену (1:1).

Афричке квалификакације за Мундијал су сурове, само један тим из сваке групе (првопласирани) иде на СП у Русију, а то дефинитивно неће бити Лавови који су трећепласирани у својој групи Б без иједне победе после четири одиграна кола. Приде, са седам бодова минуса у односу на првопласирану Нигерију два кола пре краја није им остала ни теоретска шанса па ће пропустити Светско првенство први пут после Немачке 2006.

Да ће ово бити тужно вече за Камерун било је јасно већ после 30-ак минута игре када јеМоузес Сајмон довео госте у вођство. Пробали су шампиони Африке да се врате у меч, али све што су вечерас урадили био је изједначујући погодак Венсана Абубакара са беле тачке у 75. минуту.

Офанзива Камерунаца није се исплатила у финишу, гости су искусно пустили да време истече и зарадили велики бод у паклу Јуандеа који ће их приближити на корак од визе за Русију.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар