I to se dogodilo - SP 2018. bez šampiona Afrike!

Kamerun neće igrati na Mundijalu u Rusiji seledeće godine!

Fudbal 04.09.2017 | 21:15
I to se dogodilo - SP 2018. bez šampiona Afrike!
Deluje nerealno, ali na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji neće biti aktuelnog šampiona Afrike selekcije Kameruna! Ekipa belgijskog trenera Huga Brosa eliminisana je u svojoj kvalifikacionoj grupi posle večerašnjeg remija sa Nigerijom na svom terenu (1:1).

Afričke kvalifikakacije za Mundijal su surove, samo jedan tim iz svake grupe (prvoplasirani) ide na SP u Rusiju, a to definitivno neće biti Lavovi koji su trećeplasirani u svojoj grupi B bez ijedne pobede posle četiri odigrana kola. Pride, sa sedam bodova minusa u odnosu na prvoplasiranu Nigeriju dva kola pre kraja nije im ostala ni teoretska šansa pa će propustiti Svetsko prvenstvo prvi put posle Nemačke 2006.

Da će ovo biti tužno veče za Kamerun bilo je jasno već posle 30-ak minuta igre kada jeMouzes Sajmon doveo goste u vođstvo. Probali su šampioni Afrike da se vrate u meč, ali sve što su večeras uradili bio je izjednačujući pogodak Vensana Abubakara sa bele tačke u 75. minutu.

Ofanziva Kamerunaca nije se isplatila u finišu, gosti su iskusno pustili da vreme isteče i zaradili veliki bod u paklu Juandea koji će ih približiti na korak od vize za Rusiju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar