Што је пропао Барклијев трансфер у Челси?

Барклијев трансфер у Челси пропао зато што је Конте угасио телефон?! Тако бар тврди Џои Бартон.  Нећеш играча којег клуб доводи? Искључи телефон! Џои Бартон испричао је у једном радио укључењу теорију о томе како је и зашто пропао трансфер Роса Барклија у Челси, иако је играч већ био на љекарским прегледима.

Фудбал 05.09.2017 | 20:00
Што је пропао Барклијев трансфер у Челси?
Један од бројних фудбалера са којима је Челси преговарао овог љета, а који на крају нису дошли у редове шампиона Енглеске, јесте везиста Евертона, Рос Баркли.

У његовом случају, за разлику од Алекса Окслејда-Чемберлејна и Фернанда Љорентеа, трансфер је "пукао" током љекарских прегледа у Лондону.

Званично, оно што је могло да се прочита, јесте да се 23-годишњи темпераментни фудбалер ливерпулског клуба предомислио током самих прегледа и рекао да не жели да потпише за Челси, иако је одбијањем да продужи уговор са матичним Евертоном и захтјевом да буде продан практично себе исписао са списка играча на које рачуна Роналд Куман ове сезоне.

Шта је натјерало Барклија да сам откаже већ договорени трансфер од 42 милиона евра?

 
Објашњење је понудио један од најпргавијих играча у историји Премијер лиге, који се полако претвара у коментатора збивања на Острву и шире, мада у потрази за телевизијом која би га запослила углавном ставове износи на... друштевним мрежама.

Ријеч је о Џоију Бартону (35), знате га свакако…

Овај бивши фудбалер Манчестер ситија, Њукасл јунајтеда, Квинс Парк Ренџерса, Олимпик Марсеја, Барнлија, Глазгов Ренџерса и поново Барнлија, позивајући се на своје изворе, тврди да је Барклијев трансфер пропао јер је менаџер Челсија, Антонио Конте, искључио мобилни телефон посљедњег дана прелазног рока у Европи (!?).

Има дугачак језик, ума да се прави претерано паметан чак и када говори о стварима о којима нема појма, али овај пут не бисмо тек тако отписали речи Џоија Бартона. Ипак је фудбалер, прилично искусан, а познат по томе што не уме да држи језик за зубима. Овај пут се излануо о пропалом трансферу Роса Барклија из Евертона у Челси. Тврди да је разлог томе тај што је тренер Плаваца Антонио Конте угасио телефон?

Подсетимо, већински власник Евертона Фархад Мошири је јавно рекао да су Карамеле прихватиле понуду од 35.000.000 фунти за Барклија, те да је сам играч прошао прегледе у Лондону. Острвски медији су се надовезали тврдњом да је 23-годишњи фудбалер једноставно побегао после тога.

Везиста Евертона негира да је до прегледа и дошло, али није тајна да је цело лето покушавао да исфорсира селидбу на Стамфорд због чега није ни прихватио нови уговор на Гудисону, вредан 100.000 фунти недељно.

Откуд сад то? Бартон има објашњење.

"Чуо сам баш занимљиву причу о томе. Наиме, када су Барклијеви заступници покушали да контактирају Контеа његов телефон је био угашен. Баркли је само хтео да пита где ће да игра и тако то. Али Конте је угасио телефон, па се Баркли уплашио и није потписао. Помислио је: ‘Добро, ако тренер неће да ми се јави очигледно ме не жели’. Зато се вратио у Евертон", рекао је Баркли за енглески Талк Спорт.

Звучи помало банално, али ако имамо у виду да се Конте већ неколико пута сукобљавао са Марином Грановскајом, десном руком газде Романа Абрамовича, баш због тога што скоро да није имао право гласа приликом трансфера, можда ова прича и није тако немогућа.

Куман је Барклију понудио нови уговор са платом од 100.000 фунти недељно, али је он то одбио, послије чега је стављен на трансфер листу. С обзиром на то да је 1. септембра аутоматски ушао у последњу сезону уговора са "карамелама", у овом бизарном случају вјероватно је највише изгубио клуб са "Гудисона" који је само још 31. августа могао солидно да заради на свом никада потврђеном "вундеркинду".

Сљедећу шансу да напусти Ливерпул, Баркли ће имати у јануару када ће бити слободан у избору новог клуба под условом да потом жели да сачека крај сезоне и оде из Евертона као слободан играч.

А, то значи да ће у периоду каријере када би требало да игра најбољи фудбал, он направити паузу од годину дана...

Баркли сада чека јануар. Челси и Тотенхем се и даље помињу.

Нешто тамо "пуца"

Конте је сензационално одвео Челси до дупле круне у првој сезони у Енглеској, али се практично све вријеме прича о његовом лошем односу са Романом Абрамовичем и "кликом" која се окупила око власника клуба. Први, прави проблеми настали су већ почетком летњег прелазног рока, а коришћење телефона могло би скупо да кошта Италијана - прво је смс поруком саопштио Дијегу Кошти да на њега не рачуна, и то без знања власника и директора, а онда ушао у рат са надређенима око тога ко би требало да дође, за колико новца, ко да оде, итд. Утолико, и ова Бартонова верзија не дјелује потпуно немогућа...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар