Što je propao Barklijev transfer u Čelsi?

Barklijev transfer u Čelsi propao zato što je Konte ugasio telefon?! Tako bar tvrdi Džoi Barton.  Nećeš igrača kojeg klub dovodi? Isključi telefon! Džoi Barton ispričao je u jednom radio uključenju teoriju o tome kako je i zašto propao transfer Rosa Barklija u Čelsi, iako je igrač već bio na ljekarskim pregledima.

Fudbal 05.09.2017 | 20:00
Što je propao Barklijev transfer u Čelsi?
Jedan od brojnih fudbalera sa kojima je Čelsi pregovarao ovog ljeta, a koji na kraju nisu došli u redove šampiona Engleske, jeste vezista Evertona, Ros Barkli.

U njegovom slučaju, za razliku od Aleksa Okslejda-Čemberlejna i Fernanda Ljorentea, transfer je "pukao" tokom ljekarskih pregleda u Londonu.

Zvanično, ono što je moglo da se pročita, jeste da se 23-godišnji temperamentni fudbaler liverpulskog kluba predomislio tokom samih pregleda i rekao da ne želi da potpiše za Čelsi, iako je odbijanjem da produži ugovor sa matičnim Evertonom i zahtjevom da bude prodan praktično sebe ispisao sa spiska igrača na koje računa Ronald Kuman ove sezone.

Šta je natjeralo Barklija da sam otkaže već dogovoreni transfer od 42 miliona evra?

 
Objašnjenje je ponudio jedan od najprgavijih igrača u istoriji Premijer lige, koji se polako pretvara u komentatora zbivanja na Ostrvu i šire, mada u potrazi za televizijom koja bi ga zaposlila uglavnom stavove iznosi na... društevnim mrežama.

Riječ je o Džoiju Bartonu (35), znate ga svakako…

Ovaj bivši fudbaler Mančester sitija, Njukasl junajteda, Kvins Park Rendžersa, Olimpik Marseja, Barnlija, Glazgov Rendžersa i ponovo Barnlija, pozivajući se na svoje izvore, tvrdi da je Barklijev transfer propao jer je menadžer Čelsija, Antonio Konte, isključio mobilni telefon posljednjeg dana prelaznog roka u Evropi (!?).

Ima dugačak jezik, uma da se pravi preterano pametan čak i kada govori o stvarima o kojima nema pojma, ali ovaj put ne bismo tek tako otpisali reči Džoija Bartona. Ipak je fudbaler, prilično iskusan, a poznat po tome što ne ume da drži jezik za zubima. Ovaj put se izlanuo o propalom transferu Rosa Barklija iz Evertona u Čelsi. Tvrdi da je razlog tome taj što je trener Plavaca Antonio Konte ugasio telefon?

Podsetimo, većinski vlasnik Evertona Farhad Moširi je javno rekao da su Karamele prihvatile ponudu od 35.000.000 funti za Barklija, te da je sam igrač prošao preglede u Londonu. Ostrvski mediji su se nadovezali tvrdnjom da je 23-godišnji fudbaler jednostavno pobegao posle toga.

Vezista Evertona negira da je do pregleda i došlo, ali nije tajna da je celo leto pokušavao da isforsira selidbu na Stamford zbog čega nije ni prihvatio novi ugovor na Gudisonu, vredan 100.000 funti nedeljno.

Otkud sad to? Barton ima objašnjenje.

"Čuo sam baš zanimljivu priču o tome. Naime, kada su Barklijevi zastupnici pokušali da kontaktiraju Kontea njegov telefon je bio ugašen. Barkli je samo hteo da pita gde će da igra i tako to. Ali Konte je ugasio telefon, pa se Barkli uplašio i nije potpisao. Pomislio je: ‘Dobro, ako trener neće da mi se javi očigledno me ne želi’. Zato se vratio u Everton", rekao je Barkli za engleski Talk Sport.

Zvuči pomalo banalno, ali ako imamo u vidu da se Konte već nekoliko puta sukobljavao sa Marinom Granovskajom, desnom rukom gazde Romana Abramoviča, baš zbog toga što skoro da nije imao pravo glasa prilikom transfera, možda ova priča i nije tako nemoguća.

Kuman je Barkliju ponudio novi ugovor sa platom od 100.000 funti nedeljno, ali je on to odbio, poslije čega je stavljen na transfer listu. S obzirom na to da je 1. septembra automatski ušao u poslednju sezonu ugovora sa "karamelama", u ovom bizarnom slučaju vjerovatno je najviše izgubio klub sa "Gudisona" koji je samo još 31. avgusta mogao solidno da zaradi na svom nikada potvrđenom "vunderkindu".

Sljedeću šansu da napusti Liverpul, Barkli će imati u januaru kada će biti slobodan u izboru novog kluba pod uslovom da potom želi da sačeka kraj sezone i ode iz Evertona kao slobodan igrač.

A, to znači da će u periodu karijere kada bi trebalo da igra najbolji fudbal, on napraviti pauzu od godinu dana...

Barkli sada čeka januar. Čelsi i Totenhem se i dalje pominju.

Nešto tamo "puca"

Konte je senzacionalno odveo Čelsi do duple krune u prvoj sezoni u Engleskoj, ali se praktično sve vrijeme priča o njegovom lošem odnosu sa Romanom Abramovičem i "klikom" koja se okupila oko vlasnika kluba. Prvi, pravi problemi nastali su već početkom letnjeg prelaznog roka, a korišćenje telefona moglo bi skupo da košta Italijana - prvo je sms porukom saopštio Dijegu Košti da na njega ne računa, i to bez znanja vlasnika i direktora, a onda ušao u rat sa nadređenima oko toga ko bi trebalo da dođe, za koliko novca, ko da ode, itd. Utoliko, i ova Bartonova verzija ne djeluje potpuno nemoguća...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar