Лијепо су то у Ливерпулу смислили...!

Немци плаћају пенале ако Ориги не буде играо! Плус, Клоп може да га врати у јануару, а Волфзбург не може да га откупи у јуну.

Фудбал 05.09.2017 | 15:00
Лијепо су то у Ливерпулу смислили...!
Дивок Ориги је отишао, а Ливерпул је профитирао.

У послу озваничном последњег дана летњег прелазног рока, Црвени су проследили белгијског нападача Волфзбургу на позајмицу до краја сезоне. Прва информација гласила је да ће за то добити надокнаду од око 6.500.000 евра, међутим, редовно добро обавештени Билд изнео је низ детаља из сарадње енглеског и немачког клуба којим обара иницијална сазања.

Волфзбург ће за позајмицу до краја сезоне морати да плати тек 3.000.000 евра, што је свакако примеренија и разумнија сума, али то није све. Вукови су се обавезали да ће Оригималтене играти у првих 11, склопљен је споразум по коме морају да плаћају „пенале“ за сваку утакмицу коју 22-годишњи фудбалер не буде у саставу. Билд је израчунао да на тај начин Ливерпул може да заради додатних 20 одсто од почетна 3.000.000 евра.

Још два детаља: Јирген Клоп има право да већ у јануару опозове Оригија, ако буде сматрао да му је Дивок неопхдан у борбама на три фронта, а оно што се, такође, није знало јесте да Волфзбург на крају позајмице нема могућност да откупи уговор играча.

Јасно је да је у овом послу најбоље прошао Ливерпул, врло добро и Дивок Ориги - јер ће практично морати да игра (што није био случај док је био на Енфилду) - а за оне који се питај где је ту интерес Волфзбурга, поменимо само да је добио фудбалера који је прошле сезоне за само 2.081 минут на терену дао 11 и наместио четири гола.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар