Lijepo su to u Liverpulu smislili...!

Nemci plaćaju penale ako Origi ne bude igrao! Plus, Klop može da ga vrati u januaru, a Volfzburg ne može da ga otkupi u junu.

Fudbal 05.09.2017 | 15:00
Lijepo su to u Liverpulu smislili...!
Divok Origi je otišao, a Liverpul je profitirao.

U poslu ozvaničnom poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, Crveni su prosledili belgijskog napadača Volfzburgu na pozajmicu do kraja sezone. Prva informacija glasila je da će za to dobiti nadoknadu od oko 6.500.000 evra, međutim, redovno dobro obavešteni Bild izneo je niz detalja iz saradnje engleskog i nemačkog kluba kojim obara inicijalna sazanja.

Volfzburg će za pozajmicu do kraja sezone morati da plati tek 3.000.000 evra, što je svakako primerenija i razumnija suma, ali to nije sve. Vukovi su se obavezali da će Origimaltene igrati u prvih 11, sklopljen je sporazum po kome moraju da plaćaju „penale“ za svaku utakmicu koju 22-godišnji fudbaler ne bude u sastavu. Bild je izračunao da na taj način Liverpul može da zaradi dodatnih 20 odsto od početna 3.000.000 evra.

Još dva detalja: Jirgen Klop ima pravo da već u januaru opozove Origija, ako bude smatrao da mu je Divok neophdan u borbama na tri fronta, a ono što se, takođe, nije znalo jeste da Volfzburg na kraju pozajmice nema mogućnost da otkupi ugovor igrača.

Jasno je da je u ovom poslu najbolje prošao Liverpul, vrlo dobro i Divok Origi - jer će praktično morati da igra (što nije bio slučaj dok je bio na Enfildu) - a za one koji se pitaj gde je tu interes Volfzburga, pomenimo samo da je dobio fudbalera koji je prošle sezone za samo 2.081 minut na terenu dao 11 i namestio četiri gola.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar