СП: Зов Москве за Тумбине Ђетиће!

Црна Гора игра можда и најважнији меч у последњој деценији!

Фудбал 04.09.2017 | 19:15
СП: Зов Москве за Тумбине Ђетиће!
Можда су пре ових квалификација само сањали, али Црногорци сада могу и озбиљно да се надају да ће светла Русије озарити њихову селекцију на Мундијалу наредне године.

Истина, тим Љубише Тумбаковића је више него солидан утисак покварио поразом у Јерменији, јер би с тим бодовимабио надомак баража.

Било како, Соколови и овако имају чисту ситуацију. Колосалну прилику да се домогну друге позиције материјализовали су рутинском победом у Казахстану. Да будемо прецизнији, на деобио су другог места на табели са Данском. Румунија је практично већ отпала, пошто након седам одиграних мечева има тек девет поена и на Светско првенство је води само право чудо!

Дакле, Црна Гора игра можда и најважнији меч у последњој деценији. А ствари ће постати јасније када у октобру укрсти копља са Данцима, уз напомену да ће се до краја циклуса питати Пољска.

Мечеви Ђетића су у последње време врло ефикасни. На претходних пет мечева Црна Гора је играла 3+. Традиција би требало да буде настављена и овога пута, посебно што ни Румуни неће калкулисати. Наши источни суседи су серију лоших резултата (пет утакмица без победе) прекинули тријумфом у пријатељском сусрету са Чилеом, а једнако добру партију пружили су и против Јерменије, крунисавши је "само" једним поготком.

Подсетимо, први дуел ова два тима у квалификацијама за Мундијал 2018. године завршен је без победника (1:1). Ретко досадан, потом екстремно узбудљив меч виђен је на Клуж Арени, где је домаћин повео у 85. минуту преко Адријана Попе, Стеван Јоветић поравнао изједначио два минута касније, а Николае Станчију промашио једанаестерац у седмом минуту судијске надокнаде којим је Румунија (посматрајући из тренутне перспективе) готово сигурно окончала квалификациону одисеју.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар