SP: Zov Moskve za Tumbine Đetiće!

Crna Gora igra možda i najvažniji meč u poslednjoj deceniji!

Fudbal 04.09.2017 | 19:15
SP: Zov Moskve za Tumbine Đetiće!
Možda su pre ovih kvalifikacija samo sanjali, ali Crnogorci sada mogu i ozbiljno da se nadaju da će svetla Rusije ozariti njihovu selekciju na Mundijalu naredne godine.

Istina, tim Ljubiše Tumbakovića je više nego solidan utisak pokvario porazom u Jermeniji, jer bi s tim bodovimabio nadomak baraža.

Bilo kako, Sokolovi i ovako imaju čistu situaciju. Kolosalnu priliku da se domognu druge pozicije materijalizovali su rutinskom pobedom u Kazahstanu. Da budemo precizniji, na deobio su drugog mesta na tabeli sa Danskom. Rumunija je praktično već otpala, pošto nakon sedam odigranih mečeva ima tek devet poena i na Svetsko prvenstvo je vodi samo pravo čudo!

Dakle, Crna Gora igra možda i najvažniji meč u poslednjoj deceniji. A stvari će postati jasnije kada u oktobru ukrsti koplja sa Dancima, uz napomenu da će se do kraja ciklusa pitati Poljska.

Mečevi Đetića su u poslednje vreme vrlo efikasni. Na prethodnih pet mečeva Crna Gora je igrala 3+. Tradicija bi trebalo da bude nastavljena i ovoga puta, posebno što ni Rumuni neće kalkulisati. Naši istočni susedi su seriju loših rezultata (pet utakmica bez pobede) prekinuli trijumfom u prijateljskom susretu sa Čileom, a jednako dobru partiju pružili su i protiv Jermenije, krunisavši je "samo" jednim pogotkom.

Podsetimo, prvi duel ova dva tima u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine završen je bez pobednika (1:1). Retko dosadan, potom ekstremno uzbudljiv meč viđen je na Kluž Areni, gde je domaćin poveo u 85. minutu preko Adrijana Pope, Stevan Jovetić poravnao izjednačio dva minuta kasnije, a Nikolae Stančiju promašio jedanaesterac u sedmom minutu sudijske nadoknade kojim je Rumunija (posmatrajući iz trenutne perspektive) gotovo sigurno okončala kvalifikacionu odiseju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar