ДК - Зики већ зна тим: И Зекић против Француза!

Селектор Дејвис куп тима Србије против Француске у полуфиналу рачуна на неискусан састав и два дебитанта.

Тенис 05.09.2017 | 21:30
ДК - Зики већ зна тим: И Зекић против Француза!
Тениска репрезентација Србије суочила се са великим проблемима пред меч полуфинала Светске групе Дејвис купа против Француске.

Остала је без тројице најбољих играча (Новака Ђоковића, Виктора Троицког и Јанка Типсаревића), због чега је селектор Ненад Зимоњић био приморан да позове неискусне играче, укључујући и једног дебитанта.

"Ништа ово није од јуче. Упознат сам са ситуацијом. Новак Ђоковић је због повреде лакта морао да заврши сезону, Јанко Типсаревић има проблем са задњом ложом, а Виктор Троицки у последње време са леђима. Надао сам се да ћемо бити здрави и да ћемо се Французима супротставити у најјачем саставу , али, нажалост, околности су другачије и морамо да се прилагодимо новонасталој ситуацији", изјавио је за "Спортски журнал" Ненад Зимоњић.

Он је већ одредио који ће се тим супротставити Французима у Лилу, од 15. до 17. септембра.

"Тим се зна, нема дилеме. Душан Лајовић ће бити прва табла као најискуснији и најбоље рангирани играч. За сингл, поред њега, још конкуришу Ласло Ђере, и Филип Крајиновић, а ја ћу бити ту као опција за дубл. Први пут уз репрезентацију ће бити и Миљан Зекић. То је екипа за Лил која ће ићи да се бори и покуша да изненади домаћина", јасно је поручио Зимоњић.

Душан Лајовић предводиће екипу као 85. на АТП листи, најбоље рангирани тенисер. Ласло Ђере, који је на 98. месту светске листе, дебитоваће за репрезентацију, Крајиновић је тренутно 126. на свету, док ће резерва бити Милајн Зекић, такође новајлија у српском тиму који је тренутно 279. на АТП листи.

"Имам поверење у све играче које сам позвао. Не можемо да претимо, али се нећемо предати без борбе. Французи имају велики избор играча и мислим да и са Новаком у тиму би имали за нијансу веће шансе, а без Ђоковића су постали апсолутни фаворити. То би били и да су и јанко и Виктор у тиму. Овако, многи од ових момака који путују у Лил вероватно се нису ни надали да ће бити носиоци репрезентације, али полуфинале Дејвис купа је велики мотив и сигурно ће сви покушати да одиграју најбоље", поручио је селектор Ненад Зимоњић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар