Милојевић о данима у Омладинској школи Звезде...

Тренер црвено-белих и као играч и као тренер већ има освојене пехаре у омладинском узрасту. "Видећемо да ли ћу поновити успех".

Фудбал 05.09.2017 | 12:00
Милојевић о данима у Омладинској школи Звезде...
За кратак период на клупи Црвене звезде, Владан Милојевић је успео много више него велики број његових претходника.

Увео је екипу у групну фазу Лиге Европе после 10 година, успоставио нападачки и борбен стил игре, успео да "пробуди" неке играче за које се мислило да су достигли свој лимит...

Врло брзо покупио је бројне симпатије, али да се све то није случајно догодило, најбоље потврђује његова биографија.

Владан Милојевић је претходно већ радио у Црвеној звезди и донео пехар у витрине. Са омладинским тимом играча рођених 1992. и 1993. године освојио је титулу, прекинувши вишегодишњу доминацију Партизана у јуниорском узрасту.

Како је изгледао тај период, Звездин тренер (сада А тима) присетио се у интервјуу за клупски сајт...

"Преузео сам ту генерацију када су још увек били млађи кадети, три године напорног рада са тим дечацима били су иза мене до тренутка када смо освојили титулу. Целог себе сам уложио у тај посао, одлично сам познавао играче, осећао њихове потребе и зато нам није било тешко да из те добре сарадње дођемо до круне њиховог омладинског периода. У екипи су били велики таленти и данас одлични играчи као што су браћа Срнић, Чаушић, Спајић, Мијаиловић, Стојковић, Дмитровић... Они су Омладинску лигу одиграли заиста доминантно и тада су се навикли на победе и осетили колико радости оне доносе. Зато су данас, где год да играју, гладни победа и трофеја", рекао је Милојевић.

На путу ка трофеју, "вечити ривал" два пута је убедљиво савладан иако је у то време имао много више успеха у млађим категоријама.

"У тој сезони смо освојили и много турнира, готово са свих на којима смо учествовали доносили смо пехар. Оно што се и данас памти из те сезоне са омладинцима јесте да нисмо имали ниједан пораз у 'вечитом дербију'. После дуго година смо прекинули доминацију Партизана. У првом сусрету те сезоне смо их победили 4:1, а у другом мечу било је 3:0. Чак смо и титулу славили након победе над Партизаном на нашем терену. Данас сам сигуран да је кључ тадашњег успеха било то што сам имао изузетну комуникацију са својим играчима, за све време колико смо сарађивали нисам имао ниједан проблем са децом или родитељима".

Као посебан адут на путу ка трофеју, Милојевић је неколико пута поменуо одличну атмосферу у тиму. Нешто што и сада краси сениоре...

"Деца су титулу, наравно, прославила на свој начин, али ја нисам неко ко уме да се радује. Увек размишљам само о следећем дану. Сматрам да је живот много брз и зато сам тог дана када смо освојили трофеј размишљао само о томе шта ће са том децом бити сутра и где ће их пут одвести. Радује ме чињеница да сам са свим тим момцима и данас у контакту, да су они успели у животу и у фудбалу. Постали су прави људи. Када год могу да им помогнем и даље сам увек ту за њих. Након те титуле сам отишао из Звезде, како бих успео да се докажем и у сениорском фудбалу. Никада нећу заборавити последњи дан, када сам се растајао од своје екипе. Знали смо да морамо да кренемо свако својим путем, али после три године то није била нимало лако. То је живот, фудбал уме да буде суров, колико ти даје лепих ствари, толико ти и узима".

Поред улоге тренера, Владан Милојевић је био и фудбалер Црвене звезде. Прво у млађим категоријама, а онда је преко Бечеја, новобеоградског Радничког и Грчке, стигао до дреса првог тима.

"Прво је мој брат, Горан, из Аранђеловца дошао у Звезду, па сам нешто касније и ја кренуо његовим стопама. Играо сам у Омладинској школи са играчима који су постали изузетно велика имена српског фудбала. У клуб ме је довео Тома Милићевић, тренери су ми били Војкан Мелић, Куле Аћимовић, легенде овог клуба. Са својом генерацијом и ја сам освојио титулу у омладинцима. Играо сам 1995. године и за први тим, касније постао тренер млађих категорија, а ево сада сам у првом тиму. Мислим да је ово нешто најлепше што је мој тренерски пут могао да ми донесе. Постепено сам се увек пео за лествицу више у Црвеној звезди. Знам колико је велики овај клуб, какве захтеве поставља пред своје играче и колико радости у животу доноси чињеница да сте део Звезде. Видећемо да ли ћу успех из омладинаца поновити и сада када сам тренер првог тима. Волим да радим, не плашим се свих напора који су пред нама и надам се да је то рецепт за успех", поручио је Милојевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар