Milojević o danima u Omladinskoj školi Zvezde...

Trener crveno-belih i kao igrač i kao trener već ima osvojene pehare u omladinskom uzrastu. "Videćemo da li ću ponoviti uspeh".

Fudbal 05.09.2017 | 12:00
Milojević o danima u Omladinskoj školi Zvezde...
Za kratak period na klupi Crvene zvezde, Vladan Milojević je uspeo mnogo više nego veliki broj njegovih prethodnika.

Uveo je ekipu u grupnu fazu Lige Evrope posle 10 godina, uspostavio napadački i borben stil igre, uspeo da "probudi" neke igrače za koje se mislilo da su dostigli svoj limit...

Vrlo brzo pokupio je brojne simpatije, ali da se sve to nije slučajno dogodilo, najbolje potvrđuje njegova biografija.

Vladan Milojević je prethodno već radio u Crvenoj zvezdi i doneo pehar u vitrine. Sa omladinskim timom igrača rođenih 1992. i 1993. godine osvojio je titulu, prekinuvši višegodišnju dominaciju Partizana u juniorskom uzrastu.

Kako je izgledao taj period, Zvezdin trener (sada A tima) prisetio se u intervjuu za klupski sajt...

"Preuzeo sam tu generaciju kada su još uvek bili mlađi kadeti, tri godine napornog rada sa tim dečacima bili su iza mene do trenutka kada smo osvojili titulu. Celog sebe sam uložio u taj posao, odlično sam poznavao igrače, osećao njihove potrebe i zato nam nije bilo teško da iz te dobre saradnje dođemo do krune njihovog omladinskog perioda. U ekipi su bili veliki talenti i danas odlični igrači kao što su braća Srnić, Čaušić, Spajić, Mijailović, Stojković, Dmitrović... Oni su Omladinsku ligu odigrali zaista dominantno i tada su se navikli na pobede i osetili koliko radosti one donose. Zato su danas, gde god da igraju, gladni pobeda i trofeja", rekao je Milojević.

Na putu ka trofeju, "večiti rival" dva puta je ubedljivo savladan iako je u to vreme imao mnogo više uspeha u mlađim kategorijama.

"U toj sezoni smo osvojili i mnogo turnira, gotovo sa svih na kojima smo učestvovali donosili smo pehar. Ono što se i danas pamti iz te sezone sa omladincima jeste da nismo imali nijedan poraz u 'večitom derbiju'. Posle dugo godina smo prekinuli dominaciju Partizana. U prvom susretu te sezone smo ih pobedili 4:1, a u drugom meču bilo je 3:0. Čak smo i titulu slavili nakon pobede nad Partizanom na našem terenu. Danas sam siguran da je ključ tadašnjeg uspeha bilo to što sam imao izuzetnu komunikaciju sa svojim igračima, za sve vreme koliko smo sarađivali nisam imao nijedan problem sa decom ili roditeljima".

Kao poseban adut na putu ka trofeju, Milojević je nekoliko puta pomenuo odličnu atmosferu u timu. Nešto što i sada krasi seniore...

"Deca su titulu, naravno, proslavila na svoj način, ali ja nisam neko ko ume da se raduje. Uvek razmišljam samo o sledećem danu. Smatram da je život mnogo brz i zato sam tog dana kada smo osvojili trofej razmišljao samo o tome šta će sa tom decom biti sutra i gde će ih put odvesti. Raduje me činjenica da sam sa svim tim momcima i danas u kontaktu, da su oni uspeli u životu i u fudbalu. Postali su pravi ljudi. Kada god mogu da im pomognem i dalje sam uvek tu za njih. Nakon te titule sam otišao iz Zvezde, kako bih uspeo da se dokažem i u seniorskom fudbalu. Nikada neću zaboraviti poslednji dan, kada sam se rastajao od svoje ekipe. Znali smo da moramo da krenemo svako svojim putem, ali posle tri godine to nije bila nimalo lako. To je život, fudbal ume da bude surov, koliko ti daje lepih stvari, toliko ti i uzima".

Pored uloge trenera, Vladan Milojević je bio i fudbaler Crvene zvezde. Prvo u mlađim kategorijama, a onda je preko Bečeja, novobeogradskog Radničkog i Grčke, stigao do dresa prvog tima.

"Prvo je moj brat, Goran, iz Aranđelovca došao u Zvezdu, pa sam nešto kasnije i ja krenuo njegovim stopama. Igrao sam u Omladinskoj školi sa igračima koji su postali izuzetno velika imena srpskog fudbala. U klub me je doveo Toma Milićević, treneri su mi bili Vojkan Melić, Kule Aćimović, legende ovog kluba. Sa svojom generacijom i ja sam osvojio titulu u omladincima. Igrao sam 1995. godine i za prvi tim, kasnije postao trener mlađih kategorija, a evo sada sam u prvom timu. Mislim da je ovo nešto najlepše što je moj trenerski put mogao da mi donese. Postepeno sam se uvek peo za lestvicu više u Crvenoj zvezdi. Znam koliko je veliki ovaj klub, kakve zahteve postavlja pred svoje igrače i koliko radosti u životu donosi činjenica da ste deo Zvezde. Videćemo da li ću uspeh iz omladinaca ponoviti i sada kada sam trener prvog tima. Volim da radim, ne plašim se svih napora koji su pred nama i nadam se da je to recept za uspeh", poručio je Milojević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar