Месина о ФИБА-и: Као што мисли Обрадовић...

Еторе Месина, селектор репрезентације Италије, попут Жељка Обрадовића критиковао је ФИБА због веома лошег руковођења светском кошарком.

Кошарка 07.09.2017 | 08:30
Месина о ФИБА-и: Као што мисли Обрадовић...
Наредних година Евробаскет ће се играти аваке четврте, уместо као до сада на две, а уведене су и квалифилације за Мундобаскет које ће трајати током сезона.

Играчи су већ под великим притиском због густог распореда, па многе звезде пропуштају Евробаскет, пре свега кошаркаши из НБА.

"Не могу да кажем да сам срећан. Ја волим свој тим, уживам да радим у њему, уживам да радим са људима са којима тренутно радим. Ситуација је тренутно таква да, уколико си део НБА лиге или Евролиге, не можеш да будеш истовремено и део националног тима. Читам шта други мисле о томе – Жељко Обрадовић, Јасикевичус и сви играчи. Сви мислимо исто, а нико од нас не може да утиче на доношење одлука", рекао је Месина.

Асистент у Сан Антонио Спарсима казао је да се проблеми тек очекују.

"Још тежа ситуација ће настати када ће селектори који су позвали један тим да избори пласман на Светско првенство, морати да се захвале тим играчима и позову друге. За играче је то понижавајуће. Играш за своју земљу, избориш пласман на велико такмичење и на крају дођу неки нови момци да играју на том такмичењу. Занима ме шта ће се следеће догодити", закључио је Месина.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар