Mesina o FIBA-i: Kao što misli Obradović...

Etore Mesina, selektor reprezentacije Italije, poput Željka Obradovića kritikovao je FIBA zbog veoma lošeg rukovođenja svetskom košarkom.

Košarka 07.09.2017 | 08:30
Mesina o FIBA-i: Kao što misli Obradović...
Narednih godina Evrobasket će se igrati avake četvrte, umesto kao do sada na dve, a uvedene su i kvalifilacije za Mundobasket koje će trajati tokom sezona.

Igrači su već pod velikim pritiskom zbog gustog rasporeda, pa mnoge zvezde propuštaju Evrobasket, pre svega košarkaši iz NBA.

"Ne mogu da kažem da sam srećan. Ja volim svoj tim, uživam da radim u njemu, uživam da radim sa ljudima sa kojima trenutno radim. Situacija je trenutno takva da, ukoliko si deo NBA lige ili Evrolige, ne možeš da budeš istovremeno i deo nacionalnog tima. Čitam šta drugi misle o tome – Željko Obradović, Jasikevičus i svi igrači. Svi mislimo isto, a niko od nas ne može da utiče na donošenje odluka", rekao je Mesina.

Asistent u San Antonio Sparsima kazao je da se problemi tek očekuju.

"Još teža situacija će nastati kada će selektori koji su pozvali jedan tim da izbori plasman na Svetsko prvenstvo, morati da se zahvale tim igračima i pozovu druge. Za igrače je to ponižavajuće. Igraš za svoju zemlju, izboriš plasman na veliko takmičenje i na kraju dođu neki novi momci da igraju na tom takmičenju. Zanima me šta će se sledeće dogoditi", zaključio je Mesina.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar