Кутињо, вријеме је за фудбал!

Ливерпул регистровао Кутиња за Лигу шампиона! Фудбалер Ливерпула Филипе Кутињо пријављен је за Лигу шампиона, пошто током летњег прелазног рока није прешао у Барселону, пренели су британски медији.

Фудбал 05.09.2017 | 10:15
Кутињо, вријеме је за фудбал!
Кутињо је тражио да напусти клуб али је остао на Енфилду, пошто је управа одбила три понуде Барселоне, последњу од 118 милиона фунти.

Кутињо је са репрезентацијом Бразила и постигао је гол у четвртак у победи против Еквадора у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

Он ће се вратити у Енглеску после сутрашње утакмице против Колумбије и могао би да буде у саставу Ливерпула за утакмицу против Манчестер ситија, у суботу.

Тренер Ливерпула Јирген Клоп рекао је да је клуб "у ситуацији у каквој је желео", након што је Кутињо остао на Енфилду.

Барсеона је уместо 25-годишњег Бразилца довела Османа Дембелеа из Борусије из Дортмунда.

"Дортмунд је одлучио да га пусти, па не могу да поредим те ситуације. Ми имамо заиста доброг играча који зна да игра", навео је Клоп.

Такмичење у Лиги шампиона Ливерпул почиње 13. септембра на свом терену против Севиље, а у другој утакмици у тој групи играју Марибор и Спартак из Москве.

Успео је Ливерпул да задржи Филипеа Кутиња, а сада је време и да Бразилац поново заигра.

Бразилац је био у центру пажње током летњег прелазног рока због неколико богатих понуда Барселоне, али је клуб са Енфилда на сваку одговорио одрично. Док је та сага трајала, сјајни нападач се налазио ван тима Јиргена Клопа.

Под изговором да има повреду леђа, Кутињо није играо за Ливерпул у квалификацијама за Лигу шампиона, као и у прве три утакмице Премијер лиге ове сезоне.

Наступио је, међутим, за селекцију Бразила и чак постигао погодак у квалификацијама за Светско првенство, а сада је дошло време да поново обуче и црвени дрес.

Енглески медији преносе да је Ливерпул накнадно регистровао Кутиња за утакмице Лиге шампиона, тако да ће конкурисати за тим против Севиље 13. септембра, али и да се претходно очекује на терену наредног викенда против Манчестер ситија у првенственом дуелу.

"Ситуација се завршила онако како смо желели. Борусија Дортмунд је продала Дембелеа Барселони, али не могу да поредим те две ствари. Ми у нашем саставу имамо доброг игача који може да нам помогне", изјавио је Јирген Клоп, а преноси Скај Спорт.

Подсетимо, Барселонина понуда ишла је чак до 150 милиона евра, али немачки тренер није желео да пристане на продају најбољег играча свог тима.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар