Kutinjo, vrijeme je za fudbal!

Liverpul registrovao Kutinja za Ligu šampiona! Fudbaler Liverpula Filipe Kutinjo prijavljen je za Ligu šampiona, pošto tokom letnjeg prelaznog roka nije prešao u Barselonu, preneli su britanski mediji.

Fudbal 05.09.2017 | 10:15
Kutinjo, vrijeme je za fudbal!
Kutinjo je tražio da napusti klub ali je ostao na Enfildu, pošto je uprava odbila tri ponude Barselone, poslednju od 118 miliona funti.

Kutinjo je sa reprezentacijom Brazila i postigao je gol u četvrtak u pobedi protiv Ekvadora u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

On će se vratiti u Englesku posle sutrašnje utakmice protiv Kolumbije i mogao bi da bude u sastavu Liverpula za utakmicu protiv Mančester sitija, u subotu.

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da je klub "u situaciji u kakvoj je želeo", nakon što je Kutinjo ostao na Enfildu.

Barseona je umesto 25-godišnjeg Brazilca dovela Osmana Dembelea iz Borusije iz Dortmunda.

"Dortmund je odlučio da ga pusti, pa ne mogu da poredim te situacije. Mi imamo zaista dobrog igrača koji zna da igra", naveo je Klop.

Takmičenje u Ligi šampiona Liverpul počinje 13. septembra na svom terenu protiv Sevilje, a u drugoj utakmici u toj grupi igraju Maribor i Spartak iz Moskve.

Uspeo je Liverpul da zadrži Filipea Kutinja, a sada je vreme i da Brazilac ponovo zaigra.

Brazilac je bio u centru pažnje tokom letnjeg prelaznog roka zbog nekoliko bogatih ponuda Barselone, ali je klub sa Enfilda na svaku odgovorio odrično. Dok je ta saga trajala, sjajni napadač se nalazio van tima Jirgena Klopa.

Pod izgovorom da ima povredu leđa, Kutinjo nije igrao za Liverpul u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i u prve tri utakmice Premijer lige ove sezone.

Nastupio je, međutim, za selekciju Brazila i čak postigao pogodak u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a sada je došlo vreme da ponovo obuče i crveni dres.

Engleski mediji prenose da je Liverpul naknadno registrovao Kutinja za utakmice Lige šampiona, tako da će konkurisati za tim protiv Sevilje 13. septembra, ali i da se prethodno očekuje na terenu narednog vikenda protiv Mančester sitija u prvenstvenom duelu.

"Situacija se završila onako kako smo želeli. Borusija Dortmund je prodala Dembelea Barseloni, ali ne mogu da poredim te dve stvari. Mi u našem sastavu imamo dobrog igača koji može da nam pomogne", izjavio je Jirgen Klop, a prenosi Skaj Sport.

Podsetimo, Barselonina ponuda išla je čak do 150 miliona evra, ali nemački trener nije želeo da pristane na prodaju najboljeg igrača svog tima.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar