Јувентус идућег љета доводи Инијесту?!

Инијести истиче уговор, Јуве га "краде" Барселони! Јувентус ће покушати да доведе фудбалера Барселоне Андреаса Инијесту наредног лета као слободног играча када му истекне уговор, преноси лист Тутоспорт.  Може ли "Стара дама" да уради са Шпанцем оно што је својевремено са Андреом Пирлом? Јувентусова “џ” стратегија: Инијеста као Пирло и још двојица Немаца! Три појачања без обештећења на мети Старе даме.

Фудбал 04.09.2017 | 20:00
Јувентус идућег љета доводи Инијесту?!
Инијеста већ на зиму може да стави потпис око преласка у нови клуб, који би био формализован 1. јула, а сам је неколико пута изјавио да размишља да промени средину.

Јувентус намерава да направи нови сјајан потез као што је то био случај са Данијем Алвесом, баш приликом трансфера из Барселоне без обештећења, али и раније попут Андрее Пирла, Самија Кедире, Пола Погбе, Патриса Евре...

У Торину виде 33-годишњег Инијесту као одлуку сличној оној када су Пирла довели из Милана иако је био на заласку каријере, а потом се показао као можда и кључан за почетак доминације на Апенинима.

Инијеста је целу каријеру провео на Ноу Кампу, чак 21 годину, али је признао да се помало заситио и да ће највероватније да оде на лето 2018. године.

Поред Инијесте, Јувентус намерава да појача везни ред и Емреом Чаном из Ливерпула и Леоном Горецком из Шалкеа, којима такође истиче сарадња по завршетку ове сезоне.

Добро памте навијачи Јувентуса, а посебно Милана, 2011. годину и прелазак 32-годишњегАндрее Пирла у Торино.

Иако су многи тада мислили да је сјајни везиста на заласку каријере, он је поново заблистао и предводио Јуве до четири узастопне титуле у Серији А.

Може ли "Стара дама" нешто слично да понови са Андреасом Инијестом?

Италијански медији пишу да Јуве планира идућег лета да ангажује фантастичног везисту, који ће у мају 2018. напунити 34 године и који по завршетку актуелне сезоне постаје слободан играч.

Инијеста је у Барселони већ 21 годину, рачунајући од тренутка када је стигао у чувену Академију фудбала, Ла Масију, из Албасетеа и иза себе има 632 званичне утакмице у дресу каталонског клуба.

Пошто и даље није потписао продужетак уговора, а не помиње се завршетак каријере, у Торину се надају да би могли да искористе његово двоумљење и приволега да дође у Јувентус.

Хоће ли успети у томе, видећемо, али Инијеста није једини играч којег италијански шампион жели да ангажује без обештећења. Наводно, током сезоне покушаће да договоре личне услове саЕмреом Чаном из Ливерпула и Леоном Горецким из Шалкеа, којима на лето такође истичу уговори.

Јувентусова специјалност претходних година су била довођења одличних играча без обешетећења. Јуве би се договорио са играчем неколико месеци пре истека уговора и довео га као слободног агента. Тако су директори Марота и Паратићи за "џ" довелиЉорентеа, Пирла, Погбу, Комана, Кедиру, Евру, Данија Алвеса…

Ипак, овог лета није слободан играч није стигао у Торино. Покушавали су Бјанконеру да наговоре Колашинца током прошле сезоне, али је он одабрао Арсенал. То не значи да суМарота и сарадници одустали од опробаног рецепта. Већ сада Јуве ради на операцијама довођења играча којима следећег лета истиче уговор.

Локални Тутоспорт пише да су Јувентусове мете Андрес Инијеста, Емре Џан и ЛеонГорецка.

Инијеста је ушао у последњу годину уговора са Барселоном и како ставри стоје, ближи је одлуци да оде него да остане. Није у најбољим односима са руководством Барселоне које је постало прилично неомиљено међу староседесоцима у свлачионици. Инијеста ће наредног лета сигурно имати прегршт понуда, што из остатка Европе, што са егзотичних дестинација одакле ће га мамити богатим уговорима…

Међутим, уговор му је спремио и Јувентус који је на сличан начин пре неколико година довео Андреу Пирла из Милана. Пирло је тада био пун погодак, Јуве се нада да ће и Инијеста у Торину почети нови фудбалски живот и донети нову димензију у игри.  

Поред Инијесте, Јуве одавно преговара и са Емреом Џаном којем наредног лета истиче уговор са Ливерпулом. Иако је стандардан код земљака Клопа и иако има само 23 године, Џан је близу одласка са Енфилда. С најављеним доласком Набија Кеите за следеће лето, можда је јасно зашто би Ливерпул пристао да се одрекне Немца турског порекла. Мада, ниједан клуб се не би таквог играча одрекао тако лако. Јуве наводно већ има усмени договор са Џаном за следеће лето када би Немац требало да замени земљакаКедиру. Мада, могуће је га Јуве откупи већ 1. јануара ако Ливерпул то исто уради саКеитом из Лајпцига.

Трећа мета је Шалкеов офанзивни везиста Горецка којег су Бјанконери јурили у претходноих годину дана, али никако да добију његово поверење. Горецка је најмање реална мета од поменуте тројице. Иако сигурно напушта Шалке, претпоставља да ће у Бајерн са којим већ има усмени договор и који га је такође пикирао пре неколико месеци. Јуве не одустаје, бориће се за Горецку, али када Бајерн жели некога у Бундеслиги, он га обично и добије…

ФОТО: Ацтион имагес

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар