Juventus idućeg ljeta dovodi Inijestu?!

Inijesti ističe ugovor, Juve ga "krade" Barseloni! Juventus će pokušati da dovede fudbalera Barselone Andreasa Inijestu narednog leta kao slobodnog igrača kada mu istekne ugovor, prenosi list Tutosport.  Može li "Stara dama" da uradi sa Špancem ono što je svojevremeno sa Andreom Pirlom? Juventusova “dž” strategija: Inijesta kao Pirlo i još dvojica Nemaca! Tri pojačanja bez obeštećenja na meti Stare dame.

Fudbal 04.09.2017 | 20:00
Juventus idućeg ljeta dovodi Inijestu?!
Inijesta već na zimu može da stavi potpis oko prelaska u novi klub, koji bi bio formalizovan 1. jula, a sam je nekoliko puta izjavio da razmišlja da promeni sredinu.

Juventus namerava da napravi novi sjajan potez kao što je to bio slučaj sa Danijem Alvesom, baš prilikom transfera iz Barselone bez obeštećenja, ali i ranije poput Andree Pirla, Samija Kedire, Pola Pogbe, Patrisa Evre...

U Torinu vide 33-godišnjeg Inijestu kao odluku sličnoj onoj kada su Pirla doveli iz Milana iako je bio na zalasku karijere, a potom se pokazao kao možda i ključan za početak dominacije na Apeninima.

Inijesta je celu karijeru proveo na Nou Kampu, čak 21 godinu, ali je priznao da se pomalo zasitio i da će najverovatnije da ode na leto 2018. godine.

Pored Inijeste, Juventus namerava da pojača vezni red i Emreom Čanom iz Liverpula i Leonom Goreckom iz Šalkea, kojima takođe ističe saradnja po završetku ove sezone.

Dobro pamte navijači Juventusa, a posebno Milana, 2011. godinu i prelazak 32-godišnjegAndree Pirla u Torino.

Iako su mnogi tada mislili da je sjajni vezista na zalasku karijere, on je ponovo zablistao i predvodio Juve do četiri uzastopne titule u Seriji A.

Može li "Stara dama" nešto slično da ponovi sa Andreasom Inijestom?

Italijanski mediji pišu da Juve planira idućeg leta da angažuje fantastičnog vezistu, koji će u maju 2018. napuniti 34 godine i koji po završetku aktuelne sezone postaje slobodan igrač.

Inijesta je u Barseloni već 21 godinu, računajući od trenutka kada je stigao u čuvenu Akademiju fudbala, La Masiju, iz Albasetea i iza sebe ima 632 zvanične utakmice u dresu katalonskog kluba.

Pošto i dalje nije potpisao produžetak ugovora, a ne pominje se završetak karijere, u Torinu se nadaju da bi mogli da iskoriste njegovo dvoumljenje i privolega da dođe u Juventus.

Hoće li uspeti u tome, videćemo, ali Inijesta nije jedini igrač kojeg italijanski šampion želi da angažuje bez obeštećenja. Navodno, tokom sezone pokušaće da dogovore lične uslove saEmreom Čanom iz Liverpula i Leonom Goreckim iz Šalkea, kojima na leto takođe ističu ugovori.

Juventusova specijalnost prethodnih godina su bila dovođenja odličnih igrača bez obešetećenja. Juve bi se dogovorio sa igračem nekoliko meseci pre isteka ugovora i doveo ga kao slobodnog agenta. Tako su direktori Marota i Paratići za "dž" doveliLjorentea, Pirla, Pogbu, Komana, Kediru, Evru, Danija Alvesa…

Ipak, ovog leta nije slobodan igrač nije stigao u Torino. Pokušavali su Bjankoneru da nagovore Kolašinca tokom prošle sezone, ali je on odabrao Arsenal. To ne znači da suMarota i saradnici odustali od oprobanog recepta. Već sada Juve radi na operacijama dovođenja igrača kojima sledećeg leta ističe ugovor.

Lokalni Tutosport piše da su Juventusove mete Andres Inijesta, Emre Džan i LeonGorecka.

Inijesta je ušao u poslednju godinu ugovora sa Barselonom i kako stavri stoje, bliži je odluci da ode nego da ostane. Nije u najboljim odnosima sa rukovodstvom Barselone koje je postalo prilično neomiljeno među starosedesocima u svlačionici. Inijesta će narednog leta sigurno imati pregršt ponuda, što iz ostatka Evrope, što sa egzotičnih destinacija odakle će ga mamiti bogatim ugovorima…

Međutim, ugovor mu je spremio i Juventus koji je na sličan način pre nekoliko godina doveo Andreu Pirla iz Milana. Pirlo je tada bio pun pogodak, Juve se nada da će i Inijesta u Torinu početi novi fudbalski život i doneti novu dimenziju u igri.  

Pored Inijeste, Juve odavno pregovara i sa Emreom Džanom kojem narednog leta ističe ugovor sa Liverpulom. Iako je standardan kod zemljaka Klopa i iako ima samo 23 godine, Džan je blizu odlaska sa Enfilda. S najavljenim dolaskom Nabija Keite za sledeće leto, možda je jasno zašto bi Liverpul pristao da se odrekne Nemca turskog porekla. Mada, nijedan klub se ne bi takvog igrača odrekao tako lako. Juve navodno već ima usmeni dogovor sa Džanom za sledeće leto kada bi Nemac trebalo da zameni zemljakaKediru. Mada, moguće je ga Juve otkupi već 1. januara ako Liverpul to isto uradi saKeitom iz Lajpciga.

Treća meta je Šalkeov ofanzivni vezista Gorecka kojeg su Bjankoneri jurili u prethodnoih godinu dana, ali nikako da dobiju njegovo poverenje. Gorecka je najmanje realna meta od pomenute trojice. Iako sigurno napušta Šalke, pretpostavlja da će u Bajern sa kojim već ima usmeni dogovor i koji ga je takođe pikirao pre nekoliko meseci. Juve ne odustaje, boriće se za Gorecku, ali kada Bajern želi nekoga u Bundesligi, on ga obično i dobije…

FOTO: Action images

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar