Сарајево: Нова хапшења у КПЗ

До сада су ухапшена четири лица запослена у Казнено-поправном заводу /КПЗ/ "Миљацка" у Сарајеву након бјекства затвореника Амела Сејфовића и они ће након криминалистичке обраде у МУП-у Сарајевског кантона бити предати у надлежност Кантоналног тужилаштва, рекла је портпарол овог тужилаштва Азра Бавчић.

Босна и Херцеговина 04.09.2017 | 14:35
Сарајево: Нова хапшења у КПЗ
Према њеним ријечима, ова лица су осумњичена за кривична дјела омогућавање бјекства лицу коме је одузета слобода и противзаконито ослобађање лица лишеног слободе.

МУП Кантона Сарајево добио је дојаву јуче у 14.30 часова да је Амел Сејфовић побјегао из КПЗ "Миљацка" у 14.25.

Потом су, према налогу и под надзором Тужилаштва, полицијски службеници кантоналног МУП-а, уз асистенцију припадника Сипе, обавили увиђај у КПЗ-у. Након што је Тужилаштво Кантона Сарајево добило усмену наредбу дежурног судије, претресени су три ћелије, амбуланта, сви ормарићи које користе запослени КПЗ-а, два стана и два аутомобила.

"Претреси су још у току, а до сада су одузети телефони запослених који су јуче били на послу. У Сејфовићевој ћелији пронађена су два уништена телефона. Изузети су видео-надзори из КПЗ-а и са околних објеката", додаје се у саопштењу.

У насељу Циглане пронађен је мотор за који постоји сумња да је кориштен током бјекства, наводе у Кантоналном тужилаштву.

Сејфовић је оптужен за покушај убиства Давора Милића 2009. године, за оштећење туђе ствари 2013. године, те за пљачку Рајфајзен банке у сарајевском насељу Илиџа 2015. године када је погинуо бициклиста Кемо Башић, пренио је портал "Кликс".

Полиција је издала потјерницу за Сејфовићем у којој је наведено да је висок око 190 центиметара, крупне тјелесне грађе, тежак око 110 килограма, да има дужу косу коју веже у реп и обучен је у тамну тренерку.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Марсхал

04.09.2017 15:07

Одузмите мобилни и директору Софти. ЧИК (ако смијете)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софта

04.09.2017 15:53

Онда телефон одузмите и курти и Мурти... То је бања од затвора, сваки криминалац има два-три телефона, храну поруцују и доставља им се из Сарајевских ресторана, и остале привилегије да не набрајам. Наравно ове привилегије су само за оне који то себи могу да приуште.

Name

Питање

04.09.2017 15:52

Дал це се ухапсеним урацунати вријеме проведено у затвору и за исто умањити казна. Ако је тако нису их ни требали хапсити,кад це опет с њима у исти затвор,само овај пут с друге стране браве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симпатично

04.09.2017 16:56

Међу ухапшенима је један стражар Србин и медицински техничар Србин.На овом порталу националистички дивљају Драгути,Бонт и други,а ови лијепо сарађују.

ОДГОВОРИТЕ