Sarajevo: Nova hapšenja u KPZ

Do sada su uhapšena četiri lica zaposlena u Kazneno-popravnom zavodu /KPZ/ "Miljacka" u Sarajevu nakon bjekstva zatvorenika Amela Sejfovića i oni će nakon kriminalističke obrade u MUP-u Sarajevskog kantona biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, rekla je portparol ovog tužilaštva Azra Bavčić.

Bosna i Hercegovina 04.09.2017 | 14:35
Sarajevo: Nova hapšenja u KPZ
Prema njenim riječima, ova lica su osumnjičena za krivična djela omogućavanje bjekstva licu kome je oduzeta sloboda i protivzakonito oslobađanje lica lišenog slobode.

MUP Kantona Sarajevo dobio je dojavu juče u 14.30 časova da je Amel Sejfović pobjegao iz KPZ "Miljacka" u 14.25.

Potom su, prema nalogu i pod nadzorom Tužilaštva, policijski službenici kantonalnog MUP-a, uz asistenciju pripadnika Sipe, obavili uviđaj u KPZ-u. Nakon što je Tužilaštvo Kantona Sarajevo dobilo usmenu naredbu dežurnog sudije, pretreseni su tri ćelije, ambulanta, svi ormarići koje koriste zaposleni KPZ-a, dva stana i dva automobila.

"Pretresi su još u toku, a do sada su oduzeti telefoni zaposlenih koji su juče bili na poslu. U Sejfovićevoj ćeliji pronađena su dva uništena telefona. Izuzeti su video-nadzori iz KPZ-a i sa okolnih objekata", dodaje se u saopštenju.

U naselju Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten tokom bjekstva, navode u Kantonalnom tužilaštvu.

Sejfović je optužen za pokušaj ubistva Davora Milića 2009. godine, za oštećenje tuđe stvari 2013. godine, te za pljačku Rajfajzen banke u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine kada je poginuo biciklista Kemo Bašić, prenio je portal "Kliks".

Policija je izdala potjernicu za Sejfovićem u kojoj je navedeno da je visok oko 190 centimetara, krupne tjelesne građe, težak oko 110 kilograma, da ima dužu kosu koju veže u rep i obučen je u tamnu trenerku.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Marshal

04.09.2017 15:07

Oduzmite mobilni i direktoru Softi. ČIK (ako smijete)

ODGOVORITE
Name

Softa

04.09.2017 15:53

Onda telefon oduzmite i kurti i Murti... To je banja od zatvora, svaki kriminalac ima dva-tri telefona, hranu porucuju i dostavlja im se iz Sarajevskih restorana, i ostale privilegije da ne nabrajam. Naravno ove privilegije su samo za one koji to sebi mogu da priušte.

Name

Pitanje

04.09.2017 15:52

Dal ce se uhapsenim uracunati vrijeme provedeno u zatvoru i za isto umanjiti kazna. Ako je tako nisu ih ni trebali hapsiti,kad ce opet s njima u isti zatvor,samo ovaj put s druge strane brave.

ODGOVORITE
Name

Simpatično

04.09.2017 16:56

Među uhapšenima je jedan stražar Srbin i medicinski tehničar Srbin.Na ovom portalu nacionalistički divljaju Draguti,Bont i drugi,a ovi lijepo sarađuju.

ODGOVORITE