Боље здравствено стање генерала

Здравствено стање генерала Ратка Младића је боље откако је пребачен у притвор у Хагу, а надлежно судско вијеће разматраће захтјев Србије да му буде омогућено лијечење у Београду, ако такав захтјев стигне, рекао је портпарол Хашког трибунала Ненад Голчевски.

Република Српска 04.09.2017 | 10:26
Боље здравствено стање генерала
Он је навео да се Младићево здравствено стање поправило и то у великој мјери захваљујући раду медицинског тима и њези коју добија.

“Кад год сматрају да је неопходно, медицинско особље притворске јединице омогућава Младићу приступ љекарима специјалистима и болничку његу”, рекао је Голчевски за “Данас”, додајући да Младић има приступ свом здравственом картону.

Он је навео да су љекари-вјештаци у посљедњем извјештају утврдили да Младић добија здравствену његу која је у складу са међународно прихваћеним стандардима.

“Нису препоручили никаве дијагностичке прегледе који већ нису обухваћени текућим планом лијечења”, додао је Голчевски.

Он је навео да медицински тим притворске јединице и низ љекара специјалиста непрестано прате Младићево здравствено стање, да надлежни љекар доставља редовне извјештаје, а независни љекари-вјештаци обављају периодично прегледе.

Породица Ратка Младића затражила је да Влада Србије пружи гаранције за његово привремено пуштање на слободу из Хага ради лијечење, јер му је здравље угрожено.

Влада Србије најавила је да ће такав захтјев упутити Хагу.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Немојте, молим Вас

04.09.2017 08:38

Није он од 20 година.

ОДГОВОРИТЕ