Bolje zdravstveno stanje generala

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića je bolje otkako je prebačen u pritvor u Hagu, a nadležno sudsko vijeće razmatraće zahtjev Srbije da mu bude omogućeno liječenje u Beogradu, ako takav zahtjev stigne, rekao je portparol Haškog tribunala Nenad Golčevski.

Republika Srpska 04.09.2017 | 10:26
Bolje zdravstveno stanje generala
On je naveo da se Mladićevo zdravstveno stanje popravilo i to u velikoj mjeri zahvaljujući radu medicinskog tima i njezi koju dobija.

“Kad god smatraju da je neophodno, medicinsko osoblje pritvorske jedinice omogućava Mladiću pristup ljekarima specijalistima i bolničku njegu”, rekao je Golčevski za “Danas”, dodajući da Mladić ima pristup svom zdravstvenom kartonu.

On je naveo da su ljekari-vještaci u posljednjem izvještaju utvrdili da Mladić dobija zdravstvenu njegu koja je u skladu sa međunarodno prihvaćenim standardima.

“Nisu preporučili nikave dijagnostičke preglede koji već nisu obuhvaćeni tekućim planom liječenja”, dodao je Golčevski.

On je naveo da medicinski tim pritvorske jedinice i niz ljekara specijalista neprestano prate Mladićevo zdravstveno stanje, da nadležni ljekar dostavlja redovne izvještaje, a nezavisni ljekari-vještaci obavljaju periodično preglede.

Porodica Ratka Mladića zatražila je da Vlada Srbije pruži garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu iz Haga radi liječenje, jer mu je zdravlje ugroženo.

Vlada Srbije najavila je da će takav zahtjev uputiti Hagu.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nemojte, molim Vas

04.09.2017 08:38

Nije on od 20 godina.

ODGOVORITE