Анализа: Да ли би ЕУ побиједила САД?

Богдан у 5, Тео и Јокић на клупи. . .  Амерички портал "Фадеаwаy Wорлд" избацио је занимљив чланак о утакмици коју бисмо сви волели да видимо – меч између најбољег тима Европе и "Дрим Тима".

Кошарка 04.09.2017 | 22:45
Анализа: Да ли би ЕУ побиједила САД?
Од када су се појавили у најјачем саставу 1992. године на Олимпијским играма у Барселони, селекција САД није доживела много пораза на званичним такмичењима.

Пред сваки велики турнир зна се да су највећи фаворити за злато, а тако је било и прошле године на ОИ у Бразилу.

У занимљивом тексту, писац је издвојио 12 играча за обе селекције, а од српских играча чак троје се нашло на списку – Богдан Богдановић, Милош Теодосић и Никола Јокић. 

Бек Сакраменто Кингса нашао се и у стартној постави, док би по аутору "Фадеаwаy Wорлд", Теодосић и Јокић улазили са клупе. 

Мало зачуђујуће стартни плејмејкер је Серхио Љуљ, на позицији два је поменути Богдановић, док је позиција ниског крила резервисана за Јаниса Адетокумба. 

Под кошем су Кристапс Порзингис и Руди Гобер који би дефанзивно били неустрашиви. Поред Јокића и Теодосића, на клупи се још налазе браћа Гасол, Горан Драгић, Никола Батум и Дирк Новицки.

Са друге стране, у селекцији Сједињеним Америчких Држава стартну петорку чине: Стефен Кари, Расел Вестбрук, Леброн Џејмс, Кевин Дурент и Ентони Дејвис.

Најбољих 12 још попуњавају: Кавај Ленард, Демаркус Казинс, Карл Ентони Таунс, Џејмс Харден, Кармело Ентони, Дрејмонд Грин и Кајри Ирвинг.

Од поменутих европских играча, чак шесторо њих не учествују на ЕП – Серхио Љуљ и Милош Теодосић због повреда, Дирк Новицки је своје одслужио, Никола Јокић и Никола Батум пропуштају због личних разлога, док и Јанис има блажу повреду колена.

Наша прва петорка Европљана би изгледала овако: Драгић, Батум, Адетокумбо, Порзингис и М. Гасол.

Док би првих пет у САД изгледало овако: Вестбрук, Ленард, Џејмс, Дејвис и Казинс.

Сигурно да би овде могло доста да се полемише...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар