Analiza: Da li bi EU pobijedila SAD?

Bogdan u 5, Teo i Jokić na klupi. . .  Američki portal "Fadeaway World" izbacio je zanimljiv članak o utakmici koju bismo svi voleli da vidimo – meč između najboljeg tima Evrope i "Drim Tima".

Košarka 04.09.2017 | 22:45
Analiza: Da li bi EU pobijedila SAD?
Od kada su se pojavili u najjačem sastavu 1992. godine na Olimpijskim igrama u Barseloni, selekcija SAD nije doživela mnogo poraza na zvaničnim takmičenjima.

Pred svaki veliki turnir zna se da su najveći favoriti za zlato, a tako je bilo i prošle godine na OI u Brazilu.

U zanimljivom tekstu, pisac je izdvojio 12 igrača za obe selekcije, a od srpskih igrača čak troje se našlo na spisku – Bogdan Bogdanović, Miloš Teodosić i Nikola Jokić. 

Bek Sakramento Kingsa našao se i u startnoj postavi, dok bi po autoru "Fadeaway World", Teodosić i Jokić ulazili sa klupe. 

Malo začuđujuće startni plejmejker je Serhio Ljulj, na poziciji dva je pomenuti Bogdanović, dok je pozicija niskog krila rezervisana za Janisa Adetokumba. 

Pod košem su Kristaps Porzingis i Rudi Gober koji bi defanzivno bili neustrašivi. Pored Jokića i Teodosića, na klupi se još nalaze braća Gasol, Goran Dragić, Nikola Batum i Dirk Novicki.

Sa druge strane, u selekciji Sjedinjenim Američkih Država startnu petorku čine: Stefen Kari, Rasel Vestbruk, Lebron Džejms, Kevin Durent i Entoni Dejvis.

Najboljih 12 još popunjavaju: Kavaj Lenard, Demarkus Kazins, Karl Entoni Tauns, Džejms Harden, Karmelo Entoni, Drejmond Grin i Kajri Irving.

Od pomenutih evropskih igrača, čak šestoro njih ne učestvuju na EP – Serhio Ljulj i Miloš Teodosić zbog povreda, Dirk Novicki je svoje odslužio, Nikola Jokić i Nikola Batum propuštaju zbog ličnih razloga, dok i Janis ima blažu povredu kolena.

Naša prva petorka Evropljana bi izgledala ovako: Dragić, Batum, Adetokumbo, Porzingis i M. Gasol.

Dok bi prvih pet u SAD izgledalo ovako: Vestbruk, Lenard, Džejms, Dejvis i Kazins.

Sigurno da bi ovde moglo dosta da se polemiše...

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar