Хамилтон: Све је функционисало овог викенда!

Луис Хамилтон рекао је да је срећан због победе у трци Формуле 1 за ВН Италије у Монци и да навео да немачка екипа има јачи мотор од италијанске екипе.  Хамилтон о звиждуцима: Волим страствене навијаче! Британац славио у Монци, али чека нас још много узбуђења до краја сезоне.

Остали спортови 04.09.2017 | 08:15
Хамилтон: Све је функционисало овог викенда!
Хамилтон је победио на Фераријевој стази у Монци, због чега су му звиждали навијачи италијанске екипе када се попео на победничко постоље.

"Волим да будем на овој стази у Италији, свиђа ми се страст навијача, посебно Фераријевих, фантастични су. Овакву енергију не можете нигде да видите, осим у Силверстону. Срећан сам, обавили смо добар посао, екипа је обавила изузетан посао. Све ово дугујемо екипи. Мерцедесов мотор је моћнији од Фераријевог. На старту трке на прва четири места била су четири Мерцедесова мотора. Све је функционисало овог викенда", рекао је Хамилтон после трке. 

Хамилтон је четврти пут у каријери победио у Монци, а данас је остварио 59. победу у каријери, шесту у сезони. 

"Старт је био нешто тежи. Ово је добар резултат за нас. Валтери је обавио одличан посао. Екипа је уложила заједнички напор и извукла све из болида. Данас је било као сан возити га. Радујем се повратку у Монцу следеће године, али се радујем и такмичењима до краја сезоне", рекао је троструки свестки првак. 

Хамилтон је преузео прво место у генералном пласману са три бода више од Себастијана Фетела из Ферарија.

Мерцедесов болид похвалио је и Валтери Ботас, који је заузео друго место. Он је на почетку имао проблема, обишао га је Кими Раиконен из Ферарија, али је успео да надокнади заостатак и попне се на подијум.

"Старт је био незгодан, али морао сам да спустим главу и да корак по корак вратим позицију. Болид је био снажан, сјајно је колико смо данас били брзи. Ово је био савршен резултат за екипу. Без драме", навео је Ботас.

Трећепласирани Себастијан Фетел рекао је да је трка била забавна.

"Нисам толико добро стартовао и требало ми је мало времена да стекнем поверење у болид. Нисмо имали темпо водећег двојца, али било је сјајно колику смо подршку имали. Чак иако је ова трка била тешка, знам да имамо врло снажно возило и до краја ћемо бити јаки", рекао је четворострки светски шампион.

До краја шампионата остало је још седам трка, данашња је била последња у Европи, а наредна се вози за две недеље за Велику награду Сингапура.

После тога следи трка у Малезији, затим у Јапану, САД, Мексику, Бразилу, док је последња трка на програму 26. новембра у Абу Дабију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар