СП: ''Змајеви четворком'' кроз Гибралтар!

Репрезентација БиХ са убједљивих 4:0 савладала Гибралтар и вратила се на друго мјесто у групи Х.

Фудбал 03.09.2017 | 23:52
СП: ''Змајеви четворком'' кроз Гибралтар!
Селекција БиХ након тешког пораза од Кипра успјела је да поврати самоипоуздање и упише нова три бода у квалификацијама за Свјетско првенство 2018. 

Гостовање Гибралтару стигло је у право вријеме и "змајеви" су против тоталног аутсајдера уписали очекивану и убједљиву побједу  -  4:0.

ГИБРАЛТАР - БИХ 0:4 (0:1)

/Џеко 34, 85, Кодро 65, Лулић  83/

У исто вријеме Белгија је као гост савладала Грчку резултатом 2:1 и омогућила "змајевима" да претекну Грке на другој позицији Групе Х која води у бараж. 

Белгија је након ове побједе и математички обезбиједила пласман на Мундијал у Русији, док ће БиХ са освојених 14 и Грчка са 13 бодова водити битку за мјесто у баражу.

Селекција Мехмеда Баждаревића ће до краја квалификација играти против Естоније у гостима и против Белгије код куће, док ће Грци гостовати отписаном Кипру и дочекати посљедњепласирани Гибралтар.

БиХ није пружила очекивану партију на стадиону Алгарве у португалском Фару, гдје Гибралтар игра своје утакмице, дуго се мучила да начне домаћина, а потом и да стекне убједљивију предност.

Селектор Баждаревић промијешао је карте и у екипи се нашло неколико нових имена у односу на утакмицу с Кипром, али недостајало је иницијативе и агресивности против објективно прилично лимитираног противника.

Ипак, "змајеви" су успјели прво полувријеме да заврше са предношћу, након што је Џеко погодио на асистенцију Хаџића у 34. минуту.

У посљедњих пар минута првог дијела БиХ јесте кренула офанзивније, али је Ибрахим чинио чуда на голу, да би у наставку поново стала игра бх. фудбалера.

Коначно Кодро је у 65. минуту постигао гол након одличног убацивања Вишће и уписао свој ПРВЕНАЦ у дресу са националним грбом.

Након периода без много узбуђења БиХ је у року од двије минуте, од 83. до 85.  минута постигла два гола и дошла до убједљиве побједе и важних бодова. 

Утисак са утакмице с Кипром није много поправљен, али оно што ће се памтити су три важна бода у борби за одлазак у Русији, те први гол Кодра за репрезентацију БиХ.

До краја квалификација БиХ ће дочекати Белгију и гостовати у Естонији, а треба напоменути да друго мјесто у групи на крају квалификација значи бараж за одлазак на Мундијал, али само уколико не буде најслабија од свих другопласираних селекција у девет европских квалификацијских група.

ГРУПА Х

Естонија – Кипар 1:0 (0:0)

/Каит 90+2/

Гибралтар – БиХ 0:4 (0:1)

/Џеко 34, 85, Кодро 65, Лулић 83/

Грчка – Белгија 1:2 (0:0)

/Зека 73 - Вертонген 70, Лукаку 74/ 

Табела: Белгија 22, БиХ 14, Грчка 13, Кипар 10, Естонија 8, Гибралтар 0

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар