Хризостом стуб српског народа

Начелник општине Угљевик Василије Перић на церемонији свечаног ручка устоличења Митрополита Хризостома честитао је новоизабраном Митрополиту дабробосанском Хризостому и поручио је да је Владика Хризостом уз изузетан духовни рад био не само градитељ храмова већ и најдивнијих мостова међу људима.

Република Српска 03.09.2017 | 21:46
Хризостом стуб српског народа
“Радује се данас сигуран сам, блаженопочивши Владика Жички Василије који је био и остао узор нашем Митрополиту Хризостому, као и сви они они од којих је упијао знање и искуства и они којима је то преносио а све у знаку велике љубави за Свевишњег и сваког човјека“, рекао је Перић.

“Истовремено Божији човјек, из срца народа, великодостојник Српске православне цркве и слуга народа, искусан, образован, мудар, стамен, поуздан, вјеран. Личност која у себи носи доброту душе дјетета, лик анђела изразе који чини ми се и ударе муње могу да издрже, Архијереј за најтеже задатке у најтежим временима, црквено чедо који је самом себи одредио пут. То је у мом срцу и души, онако како сам га доживио дружећи се и радећи са њим ове четири године, Високопреосвећени Митрополит дабробосански Хризостом“, рекао је Перић обраћајући се.



Он је истакао да је Митрополит Хризостом у најтежим тренуцима стигао да помогне људима, да да утјеху, подстрек и наду.

„Његова блаженост, али и бритке ријечи, вјерницима својим и роду своме учиниле су га добро препознатљивим не само на овим просторима већ и у богомољама попут Хиландара и Јерусалима“, рекао је Перић.



Перић је изразио увјерење да ће Хризостом у Митролији дабробосанској остати упамћен као снажан стуб рода свога, у духовном и сваком другом погледу како налаже ово вријеме.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Грк

03.09.2017 20:46

Василије, ако си се ухватио цркве, немој Бога! Тако ти Бога

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Грка

04.09.2017 06:34

само да знас одрзао је одлицан говор у Сарајеву...

Name

Василије

04.09.2017 13:16

Гдје је велики србин Додик и његова свита? И ти да неког представљас? Прије цу за Бакира гласати него за тебе јаду јадни ,криво ти сто није у Б.луци устолицен или Лактасима, е јадове јадни, нас из И.Сарајева нико продати неце , а Сарајево је нас град па ти цркни од муке, нифмо ми срби из Сарајева с круске пали па у Сарејево досли!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

04.09.2017 18:26

хахахахаха,иди сецер провјери,јер док доцекас да ми сидјемо са власти,нацекацес се,остарицес бајо мој...