Hrizostom stub srpskog naroda

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić na ceremoniji svečanog ručka ustoličenja Mitropolita Hrizostoma čestitao je novoizabranom Mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i poručio je da je Vladika Hrizostom uz izuzetan duhovni rad bio ne samo graditelj hramova već i najdivnijih mostova među ljudima.

Republika Srpska 03.09.2017 | 21:46
Hrizostom stub srpskog naroda
“Raduje se danas siguran sam, blaženopočivši Vladika Žički Vasilije koji je bio i ostao uzor našem Mitropolitu Hrizostomu, kao i svi oni oni od kojih je upijao znanje i iskustva i oni kojima je to prenosio a sve u znaku velike ljubavi za Svevišnjeg i svakog čovjeka“, rekao je Perić.

“Istovremeno Božiji čovjek, iz srca naroda, velikodostojnik Srpske pravoslavne crkve i sluga naroda, iskusan, obrazovan, mudar, stamen, pouzdan, vjeran. Ličnost koja u sebi nosi dobrotu duše djeteta, lik anđela izraze koji čini mi se i udare munje mogu da izdrže, Arhijerej za najteže zadatke u najtežim vremenima, crkveno čedo koji je samom sebi odredio put. To je u mom srcu i duši, onako kako sam ga doživio družeći se i radeći sa njim ove četiri godine, Visokopreosvećeni Mitropolit dabrobosanski Hrizostom“, rekao je Perić obraćajući se.



On je istakao da je Mitropolit Hrizostom u najtežim trenucima stigao da pomogne ljudima, da da utjehu, podstrek i nadu.

„Njegova blaženost, ali i britke riječi, vjernicima svojim i rodu svome učinile su ga dobro prepoznatljivim ne samo na ovim prostorima već i u bogomoljama poput Hilandara i Jerusalima“, rekao je Perić.



Perić je izrazio uvjerenje da će Hrizostom u Mitroliji dabrobosanskoj ostati upamćen kao snažan stub roda svoga, u duhovnom i svakom drugom pogledu kako nalaže ovo vrijeme.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Grk

03.09.2017 20:46

Vasilije, ako si se uhvatio crkve, nemoj Boga! Tako ti Boga

ODGOVORITE
Name

Za Grka

04.09.2017 06:34

samo da znas odrzao je odlican govor u Sarajevu...

Name

Vasilije

04.09.2017 13:16

Gdje je veliki srbin Dodik i njegova svita? I ti da nekog predstavljas? Prije cu za Bakira glasati nego za tebe jadu jadni ,krivo ti sto nije u B.luci ustolicen ili Laktasima, e jadove jadni, nas iz I.Sarajeva niko prodati nece , a Sarajevo je nas grad pa ti crkni od muke, nifmo mi srbi iz Sarajeva s kruske pali pa u Sarejevo dosli!

ODGOVORITE
Name

Bl

04.09.2017 18:26

hahahahaha,idi secer provjeri,jer dok docekas da mi sidjemo sa vlasti,nacekaces se,ostarices bajo moj...