Ф1: Хамилтону у Монци побједа и трон!

Хамилтон покорио и Монцу за повратак на прво место! Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је у трци Формуле 1 за Велику награду Италије у Монци.  Возач Мерцедеса тријумфовао је на трци за Велику награду Италије и преузео прво место у шампионату Формуле 1 од возача Ферарија Себастијана Фетела.

Остали спортови 03.09.2017 | 17:15
Ф1: Хамилтону у Монци побједа и трон!
Хамилтон је на тај начин преузео прво место у шампионату од возача Ферарија Себастијана Фетела.

Енглез је на славној стази у Монци остварио 59. победу у каријери, а шесту у сезони.

Он је трку завршио за сат, 15 минута, 32,310 секунде. 

Троструки светски првак је после друге узастопне победе у шампионату преузео вођство у генералном пласману. Он сада има 238 бодова, три више од Фетела и први пут ове сезоне је први у поретку. 

Друго место заузео је његов клупски колега Валтери Ботас, док је трећи био Фетел.

Четврто место заузео је возач Ред Була Данијел Рикардо, који је надокнадио 12 позиција, а пети је био Кими Раиконен из Ферарија.

Возач Форс Индије Естебан Окон био је шести, а иза њега седмо и осмо место заузели су возачи Вилијамса Ленс Строл и Фелипе Маса. Бодове су још освојили Серхио Перес из Форс Индије и Макс Верстапен из Ред Була.

Хамилтон је кренуо са рекордне 69. пол позиције у каријери, сачувао је прво место, испред Окона и Строла. Раиконен је добро кренуо и обишао Ботаса, а Фетел је остао на шестом месту. Ботас је убрзо успео да обиђе Раиконена и вратио се на четврту позицију. У трећем кругу сударили су се Верстапен и Маса, због чега је возач Ред Була морао у бокс на замену предњег крила и на стазу се вратио као последњи.

После тога Фетел је обишао клупског колегу и заузео пето место, док је Ботас добром вожњом претекао Окона и нашао се иза Хамилтона. Четвороструки светски првак Фетел је појачао, обишао Окона и заузео треће место иза Мерцедесовог двојца. Хамилтон је у 10 кругу имао 2,7 секунди предности над клупским колегом, док је на 10,3 секунде заостатка возио Фетел.

Рикардо је током првог дела трке добро возио и са 16. места попео се до четвртог. Од водећих Раиконен је први отишао у бокс, а затим и Окон, који је остао испред Финца по повратку на стазу. После њих у бокс је отишао и Строл који се задржао дуже него што је требало, па се на стазу вратио као 11.

Хамилтон је на челу имао пет секунди предности, а у 33. кругу отишао је у бокс и на стазу се вратио иза Ботаса, који је недуго затим отишао на замену гума и вратио се на друго место. После тога и Фетел је ишао у бокс, а затим и Рикардо. Фетел је презео треће место, иза њега били су Раиконен и Рикардо.

Рикардо је у 41. кругу успео да обиђе Раиконена и преузео је четврто место, иза Фетела. Аустралијанац је до краја трке покушавао да сустигне Фетела, смањио је заостатак, али ипак није успео. Хамилтон је без проблема држао прво место и остварио другу узастопну победу.

Наредна трка у шампионату вози се 17. септембра за Велику награду Сингапура.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар