Ивана послала јасну поруку...!

Довољно је 20 зихернадли! Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић одбранила је титулу у Дијамантској Лиги у Бриселу скоком од 6,70 метара.  Ко се на млеко опече, и у јогурт дува. . . ! "Горчина кали чврст карактер", написала је Ивана Шпановић уз приходну слику са финала у Бриселу - преко 20 зихернадли да се не понови лондонски сценарио.

Остали спортови 03.09.2017 | 14:30
Ивана послала јасну поруку...!
Ивани је ово било прво такмичење после историјског пеха на Светском првенству у Лондону где је због папирног броја, који је носила на леђима, остала без најсјајнијег одличја.

После освојене медаље на митингу Ивана је поставила слику на Твитер налогу уз јасну поруку да јој се "грешка" из Лондона неће поновити. 

"Горчина кали чврст карактер", написала је Ивана уз постављену слику дреса, где се види да је број дреса закачила са неколико зихернадли. 

"Ко се на млеко опече, тај и у јогурт дува".

Тако је и наша Ивана Шпановић, после историјског пеха током шесте серије финала Светског првенства у Лондону, до тријумфа у Дијамантској лиги стигла са далеко више зихернадли него што се иначе користи.

Најбоља српска спортисткиња изгубила је медаљу са СП након што јој је се откачио број са опреме и направио траг у песку знатно изнад трага који је направила она, приликом доскока.

Како јој се не би поновило исто, иако се лондонски сценарио није догодио никада у историји ИААФ светских првенстава, национална рекордерка Србије и освајачица девет медаља са великих такмичења искористила је више од 20 зихернадли како би учврстила натпис са својим именом на дрес, иако нам и даље није јасно како се до сада нико од надлежних није сетио да овај проблем реши на неки други начин.

Завршено је онако како смо сви желели - још једним Иваниним тријумфом у Дијамантској лиги, такмичењу који чини сезона од 14 престижних атлетских митинга, почев од Дохе 5. маја, па до великог финала у Бриселу 1. септембра.

Светска атлетска федерација ове сезоне обезбедила је премије од 50.000 долара за сваког шампиона по категоријама (наградни фонд исти је и за атлетичаре и за атлетичарке), а на путу ка финалу победа на сваком од митинга доноси 10.000 долара, а потом се премије спуштају све до осме позиције по систему 6.000, 4.000, 3.000, 2.500, 2.000, 1.500 и 1.000 долара.

На путу ка финалу сезоне на "Стаде Рои Баудоуин" девојке су скакале на митинзима у Јуџину, Ослу, Лозани и Лондону, а треба рећи да је Иванин подвиг значајнији утолико што због повреде листа ноге није могла да наступи на прва два, од укупно пет митинга на којима је била заказана њена дисциплина.

Зрењанинка није имала ни бод после Јуџина и Осла, али се укључила "на пола трке", победила у Лозани притом повредивши стопало, једним скоком у Лондону обезбедила друго место, а потом тријумфовала и на великом финалу у Бриселу сакупивши тако 23 бода од могућа 24 на та три митинга.

То је било довољно за тријумф у генералном пласману, на путу током којег је заслужила награду од 76.000 долара.

Од наредне године ти бројеви ће и фиксирани за опрему наша најбоља атлетичарка неће имати разлога да потроши кутију зихернадли како би била сигурна да јој број неће опасти с дреса.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар